WALL STREET: Forsiktig opptur i USA

Børsoptimismen på Wall Street fortsetter. Også på ukens siste handledag gikk de i pluss, så vidt.

Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning.

Etter å ha vinglet seg igjennom store deler av dagen avsluttet Wall Street som det i stor grad har gjort de siste ukene, med en opptur.

Dow Jones avslutter uken med en oppgang på 0,15 prosent.

Nasdaq avsluttet så vidt ned med 0,03 prosent, mens S&P 500-indeksen endte ned 0,25 prosent.

Limbostatistikk

Arbeidsledighetstallene som ble sluppet fra det amerikanske arbeidsdepartementet viste seg etter hvert vanskelig å tolke i noen bestemt retning for markedene.

Selv om antallet arbeidsledige i mai var færre enn forventet, steg ledigheten.

Den er nå høyere enn på 26 år i følge CNNMoney.com.

Sjefsøkonom Stephen Stanley i RBS Securities sier til nettstedet at han er overrasket over hvor raskt det ser ut til at økningen i arbeidsledigheten ser ut til å stoppe opp.

- Vi ventet at det skulle komme i år, men ikke allerede nå. Jeg tror kanskje vi er over kneika og har sett det verste av økende arbeidsledighet nå, men vi er langt i fra en utflating. Rapporten fra departementet viser jo at tilstanden fortsatt er dårlig, men at takten er noe redusert, sier han.

Jakter rekord

I følge nettstedet MarketWatch er den 13 uker lange oppgangen til Dow Jones-indeksen den største oppgangen siden den store depresjonen på 1930-tallet.

I to måneder sommeren 1932 steg indeksen med 94 prosent og den rekorden vil nok bli stående en stund til.

Fra oppgangen begynte niende mars og til fredag forrige uke hadde indeksen steget med 28,3 prosent, skal vi tro nettstedet.

- Basert på historien, hvem vet hvor vi vil være om fire uker? Men om tolv uker tror jeg det vil ha kommet en oppgang på ytterliggere 3,8 prosent, sier styreformann i Johnson Illington Advisors Hugh Johnson til MarketWatch.

Så da gjenstår det bare å se.

Les også:
- Sveaas-selskap ukens børsvinner
Rec åt skogen
Børshopp på jobbtall

Publisert: