Nabobil har kapret Airbnbs Norden-sjef: – Even er en rockestjerne innen delingsøkonomien

For tre uker siden ble det som er blitt kalt «bilenes Airbnb» lansert i Norge. Nå er den tidligere Norden-sjefen i Airbnb, Even Heggernes, blitt ansatt som daglig leder i bildelingsselskapet Nabobil.

GÅR TIL NABOBIL: Even Heggernes har bygd opp Airbnb i Norden. Nå tar han fatt på Nabobil i Norge.

Sindre Blicher Larsen
  • Johan Nordstrøm
  • Sindre Blicher Larsen
Publisert:,

Even Heggernes har god erfaring med delingsøkonomi etter nesten fire år hos Airbnb. Så når han fikk muligheten til å bli med i oppstartsfasen til Nabobil, måtte han gripe muligheten.

– Jeg har god erfaring med å drive en markedsplass, og dette er noe jeg brenner for. Jeg er vant til å putte kunden i førersetet. Med en slik tjeneste er det ekstremt viktig å lytte på kundenes tilbakemeldinger, forklarer Heggernes.

Airbnb har vært med å gjøre delingsøkonomi til noe flere kjenner til og driver med.

Gjennom sin tid i Airbnb har Heggernes lært å styre unna de verste fallgropene og at det er viktig å ha en kontinuerlig dialog med andre institusjoner.

– Vi i Nabobil snakker med skattemyndighetene om hvordan utleiere passer inn i det eksisterende regelverket, sier Heggernes.

Heggernes mener det er mye å vinne miljømessig på å dele bil, ettersom produksjonen står for en god del utslipp.

– Hvis én delt bil, i henhold til studie i USA, kan erstatte 9-13 produserte biler, så vil det bli bygget færre biler på sikt, forklarer Heggernes og fortsetter:

– Det er ikke nok idealister i verden til å endre miljøet alene, men hver eneste lille ting hjelper, og vi må kunne bruke ressursene til denne planeten mer fornuftig enn det vi gjør i dag.

Les også

Tjenestene for privat bilutleie står i kø i Norge

– En rockestjerne

Det var styreleder i Nabobil, Karl Munthe-Kaas, som ansatte Heggernes.

– Even er en rockestjerne innen delingsøkonomien. Vi ser at vi blir styrket av hans unike kjennskap til hvordan delingsøkonomien fungerer, og hans erfaring med å bygge en organisasjon rundt dette og få kommunisert utad at det å dele bil er kostnadsbesparende for de som leier, og en inntektskilde for de som leier ut, sier Munthe-Kaas til E24.

Heggernes har bygget opp Airbnb i Norden, og har vært med på å bygge opp Airbnb også i Storbritannia.

– Det han har gjort i Airbnb er å spre det glade budskap om deling. Tilsvarende kommer han å gjøre her også, samt å lede organisasjonen. Med ham på laget har ambisjonene vokst. Vi vil fortsette å bygge opp selskapet i Norge og forbedre brukerplattformen og teknologien. Vi skal bli mye større, sier Munthe-Kaas.

Les også

Nå kan du tjene penger på å leie ut bilen din

– Enormt mange trenger ikke bil

I dag finnes det rundt 2,5 millioner biler i Norge, og ledelsen i Nabobil mener at en stor andel av befolkningen ikke trenger å eie bil.

– Det er en enorm mengde mennesker som kun trenger bil i perioder, og hvis alle de går over til å bli Nabobil-brukere, vil vi vokse oss virkelig store. Vi håper at mange mennesker skal slippe å eie bil og at Nabobil blir en del i hvordan mennesker løser sine transportbehov, sier Munthe-Kaas.

Munthe-Kaas opplyser at Nabobil i løpet av tre uker har fått 3.500 brukere og 1.200 biler inn i sin database.

– I løpet av tre uker har vi fått 3.500 brukere og 1.200 biler. Jeg tror ikke det finnes et eneste bildelingsnettsted som har hatt en like rask vekst, sier Munthe-Kaas.

– I USA brukte et tilsvarende bildelingsselskap, Getaround.com, fire år på å vokse til like mange biler i San Fransisco-området som vi har greid på tre uker i Norge, sier Munthe-Kaas.

Han mener at potensialet for videre vekst er enormt.

– 1.200 biler er likevel en dråpe i havet. Om vi kan få med en prosent av bilene i Norge, vil vi ha 25.000 biler. Og vi mener at veldig mange flere kan leie ut biler. Potensialet er flere hundretusen brukere og titusener biler i Norge.

Les også

- Tenk på dette neste gang du har en idé som blir avvist

Les også

- Skal du drive med betalt transport, så skal du ha løyve

Les også

Møter konkurransen fra Rimi-Hagen med åpne armer

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nå kan du tjene penger på å leie ut bilen din

  2. Nabobil i fortsatt millionunderskudd – venter store investeringer i 2019

  3. Amerikansk bildelingsgigant kjøper Nabobil.no for over 100 millioner

  4. Annonsørinnhold

  5. Bildelingstjeneste på nett vokser raskt

  6. Forsker: Bildeling kan føre til at kollektivtransport og sykling vrakes