Amerikansk dom mot norsk Bieber-svindler utsatt

Dommen mot den svindeltiltalte nordmannen Waleed Ahmed (22) i Los Angeles er utsatt til høsten grunnet nye e-postbeviser med angivelig truende innhold.

UTSETTER DOM: Dommet mot den norske mannen som hevdet at han satt på rettigheter til billettsalget for flere Justin Bieber-konserter i Skandinavia, er utsatt.

STEVE MARCUS
Publisert:

– Jeg er veldig bekymret fordi han har truet amerikanske mødre og døtre på det groveste, sa dommer Philip Guiterrez i retten i LA tirsdag, melder VG.

Ahmed, som i Norge ble kjent gjennom bløffen med solcelleladere til iPhone, har erkjent å ha svindlet investoren Todd Weinberg for 1 million dollar.

Ahmed ga inntrykk av at han satt på rettigheter til billettsalget for flere Justin Bieber-konserter i Skandinavia.

Ahmed ble i september pågrepet på flyplassen i San Francisco på vei ut av landet, etter at Weinberg hadde varslet FBI, og båret skjult mikrofon under et møte med 22-åringen.

LES OGSÅ: Bieber ga mobildatarekord for Telenor

– Først ble jeg frustrert over at saken blir utsatt, men jo mer jeg tenker på det, desto bedre føles det. Det viser at dommeren både er varsom og ønsker mer informasjon. Jeg vil ikke bare at han skal få maksimumsstraff, men også lære av sine feil, sier Weinberg til NRK tirsdag.

Dommeren skremt

I retten i Los Angeles har 22-åringen framstått som en angrende synder, og forsvareren hans har nedlagt påstand om 18 måneders fengsel. På tampen av saken fikk imidlertid FBI tilgang til en rekke eposter han har sendt fra fengselet, og oppjusterte straffepåstanden til 8,5 års fengsel.

Her raljerer han over den lave straffen han vil få, og sier at amerikanske myndigheter skal angre på at de har satt ham i fengsel, ifølge påtalemyndigheten. Dommeren mener retten trenger mer tid til å vurdere de nye bevisene.

LES OGSÅ: Kosepatrulje skal reparere knuste Bieber-hjerter

Epostene er sendt til det FBI mener er en medsammensvoren.

– Det ga meg et glimt av den ekte Waleed, og det var skremmende. Han finner glede i ondskap. Mest skremmende av alt er det at han i epostene skriver at han er i USA for å skape helvete, sa dommeren ifølge VG.

Kronprins Haakon

For å fremstå som troverdig skal nordmannen blant annet ha vist investoren bilder av seg selv sammen med kronprins Haakon, samt et takkebrev som angivelig var sendt fra Barack Obama.

Han hadde også bilder av seg selv sammen med en rekke norske politikere og kongelige fra andre europeiske land.

Selskapet Grønt Norge hadde blant annet næringsminister Trond Giske og Innovasjon Norge i ryggen. Selskapets påstander om omsetning på mange millioner kroner i Norge og andre land for de Kina-importerte iPhone-laderne ble senere avslørt som uten rot i virkeligheten.

Produktet virket heller ikke som det skulle.

CNN-reportasje

Amerikanske CNN har vist stor interesse for saken. Kanalen har blant annet intervjuet Todd Weinberg i et åtte minutter langt innslag under fanen «Special CNN Investigation».

Her har de blant annet referert til merkelappen Ahmed fikk av NRK som «Norges Mark Zuckerberg».

De intervjuet også blant andre tidligere FN-ambassadør Andrew Young, som mener nordmannen har utnyttet hans kontakter etter et kort møte de to hadde på et FN-arrangement i Norge.

LES OGSÅ: