48-åring fengslet i Nordea-saken

Mann bosatt i Oslo er varetektsfengslet i fire uker i forbindelsen med millionsvindelen Norda ble utsatt for.

NY PERSON FENGSLET:Svindelen skal ha blitt utført av en 49-år gammel kvinne som ble fanget opp av overvåkningskamera. Nå har politiet varetektsfengslet en 48-åring i forbindelse med millionsvindelen.
Publisert:

En 48 år gammel mann ble fredag varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med millionsvindelen som Nordea har vært utsatt for.

Mannen, som er bosatt i Oslo, er siktet for medvirkning til bedrageri og ble pågrepet torsdag. Hele varetektsperioden er han underlagt brev- og besøksforbud, samt medieforbud. De to første ukene må han tilbringe i isolasjon.

48-åringen nekter straffskyld, forteller forsvareren hans, advokat Lars Engdahl, til Dagbladet.no.

Fire siktet

Fire personer er nå siktet i saken. Til sammen skal Nordea ha blitt svindlet for om lag 90 millioner kroner. Om lag 60 millioner kroner er fortsatt på avveie.

Svindelen skal ha blitt gjennomført ved at en av de siktede i saken, en 49-årig kvinne, ga seg ut for å være Randi Nilsen, en av Drammens rikeste. Hun skal ha gitt en 35-åring fullmakter til å disponere en konto, og penger skal ha blitt overført fra denne.

Kvinnen ble pågrepet på bakgrunn av overvåkingsbilder fra Nordea-filialen på Tveita i Oslo.

LES OGSÅ:Kvinne (49) nekter befatning med ranet

Dubai

Også en bankansatt er blant de siktede, men vedkommende hevder han ikke har gjort noe galt.

Nordea har erstattet Nilsens tap.

Politiet vil ikke si noe om hvorfor 48-åringen er pågrepet, bortsett fra at det "har framkommet nye opplysninger i etterforskningen som kan knytte 48-åringen til saken". Politiet bekrefter at det er foretatt etterforskningsskritt i Dubai i forbindelse med saken.

Ifølge flere medier skal pengene har blitt overført til kontoer i nettopp denne gulfstaten.

LES OGSÅ: Krever vandelsattest etter Nordea-svindel

Flere saker på E24

Publisert: