Salmar-arvingen usikker på om han vil bli toppsjef

Salmar-arving og milliardær Gustav Magnar Witzøe (25) forteller åpenhjertig i et intervju med Dagbladet om forventningene til at han skal involvere seg i selskapet.

LAKSEARVING: Gustav Magnar Witzøe eier nærmere 90 prosent av alle aksjene i Kverva, selskapet som har over halvparten av aksjene i lakseoppdretteren SalMar.
Publisert: Publisert:

– Man kan ikke bare kreve å bli sjef for noe så stort. Man må være skikket til det. Hvis det finnes alternativ, må den beste få jobben. Det er så store verdier, arbeidsplasser, viktige ting, sier Witzøe til Dagbladet.

– Man må være motivert. Kanskje må man ikke være direkte utdannet til det, men man må ha kunnskapen og drivkraften til å drive et konsern. Man kan ikke bare gjøre det fordi man har rett til det. Eller, man kan jo det, men det ville vært ekstremt arrogant.

Witzøe, som er Norges rikeste, forteller videre at han forsøker å sikre seg basiskunnskap, og trekker frem at det er en fordel at han er en god menneskekjenner.

– Interessen min for firmaet er der, men jeg vet ikke om det vil være rett for meg, sier Witzøe.

Les også

Gustav Magnar Witzøe får én milliard i Salmar-utbytte

Arvet i 2011

Oppdrettsarvingen, som er god for 11,1 milliarder, er åpen om at forventningene til ham er store, men at han aldri har hatt noe han har bestemt seg for å gjøre.

For tiden jobber han litt som modell, blant annet med hjelp fra stylist John Thomas.

Witzøe er «kronprins» i familiens investeringsselskap Kverva, med laksesuksessen Salmar i porteføljen.

Junior fikk ved slutten av 2011 overført bortimot samtlige aksjer fra hans far, Salmar-gründer Gustav Witzøe, i frykt for arveskattesmell.

Les også

Passerer Fredriksen: Gustav M. Witzøe (24) er ny laksekonge

Les også

Lakseprinsens formue har økt med halvannen milliard – i dag

Les også

24-åring har landets største formue

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om