Strømprisene

Energi Norge mener staten bør kompensere for høye strømpriser

Fornybar-interesseorganisasjonen Energi Norge mener staten bør betale tilbake en vesentlig del av overskuddet på de høye strømprisene tilbake til forbrukerne.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge organisasjonen ventes staten å tjene rundt 11 milliarder mer enn normalt på de ekstraordinært høye strømprisene i år. Dette i form av skatt, avgift og utbytte fra kraftselskapene.

Kommuner med kraftinntekter kan regne med fire milliarder mer enn normalt, eller ni milliarder mer enn i 2020, viser beregninger.

– Mange mennesker opplever de høye strømprisene som svært krevende. Vi mener det er helt nødvendig at staten nå bidrar med en kontantoverføring til forbrukerne, ved siden av økt bostøtte og nedtrapping av elavgiften, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge i en pressemelding.

Ifølge Energi Norges beregninger vil en husholdning i Norge med gjennomsnittlig forbruk på 16.000 kilowattimer årlig, betale rundt 12.000 kroner mer for strømmen i år sammenlignet med det rekordbillige året 2020, og 6.000 kroner mer enn i et normalår.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Strømprisene
  2. Strøm

Flere artikler

  1. Staten fikk inn 78 mrd. på strøm i fjor: Energi Norge foreslår strømfond

  2. LO-forbund krever momskutt på strøm: – Oppleves som helt urimelig

  3. Agder Energi-sjefen etter knallresultat: – Politiske myndigheter må ta grep

  4. Ny oppgang i strømprisen tirsdag

  5. Betalt innhold

    Dette går strømregningen din til