Ansetter 30 montører i stedet for å leie inn

Utstyrsleverandøren Ramirent sier de ønsker å gå foran som et godt eksempel. At det skjer samtidig som ny regjering varsler innstramming overfor bemanningsbransjen, er helt tilfeldig, ifølge toppsjefen.

Fredrik Brandal, administrerende direktør i Ramirent, skal satse mer på egne ansatte og mindre på innleie.
  • Hans M. Jordheim
Publisert: Publisert:

– På det meste har vi hatt 30 til 35 montører innleid. Det slutter nå, sier Fredrik Brandal, administrerende direktør i Ramirent.

Selskapet tilbyr utleie av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen og har over 400 ansatte fordelt på 34 kundesentre rundt om i landet.

Ramirent har nå vedtatt som hovedregel at de skal ansette montører i stedet for å leie dem inn. I løpet av kort tid vil nærmere 30 stillasmontører få seg fast jobb i selskapet.

Les på E24+

Lena tok grep da moren (59) ikke fikk jobb

Jobber med nye regler

Det skjer samtidig som den nye regjeringen, med arbeids- og sosialminister Hadia Tajik (Ap) i spissen, har varslet innstramminger overfor bemanningsbransjen.

– Noe av det vi ser på er at det kun tillates ved reelle vikariater, mellom produksjonsbedrifter og etter avtale med tillitsvalgte, sier Tajik om arbeidet om nye regler.

Arbeids- og sosialminister Hadia Tajik (Ap) lar seg inspirere av Tysklands strenge linje overfor bemanningsbransjen.

Fredrik Brandal forteller at Ramirent har diskutert saken i lang tid.

– Det er ingen sammenheng mellom regjeringens forslag og vår beslutning utover at det kom på samme tidspunkt, forteller han.

Vil bygge kompetanse internt

Deler av kritikken mot bemanningsbransjen går ut på at den preges av useriøse aktører som ikke gir arbeidstagerne rettighetene de har krav på.

Brandal forteller at de selv har brukt større byråer hvor arbeidsvilkårene har vært gode, og at deres beslutning ikke handler om negative erfaringer med bruk av innleie.

– Vi har først og fremst sett verdien av å bygge kompetanse i egen virksomhet og ikke for andre. Derfor har vi etablert et eget treningsprogram som vi håper vil tiltrekke seg flere lærlinger.

Les på E24+

Flere unge menn faller utenfor. De fleste har noe til felles.

Kan bli bruk for innleie

I forrige uke intervjuet E24 daglig leder Anders Græsli Øiaas i tømrerfirmaet Timberbygg. Han er bekymret for at regjeringens varslede innstramminger på innleie vil gjøre det vanskelig for dem i perioder med ekstra mye arbeid.

Ansatt-nivået som Ramirent nå legger seg på, er tilpasset de ordrereservene selskapet sitter på, forteller Fredrik Brandal.

– Hva gjør dere dersom det dukker opp uventede produksjonstopper?

– Så sant vi ikke kan disponere mannskap mellom avdelingene våre, så vil vi drive med kortsiktig innleie. Men hovedregelen fra nå er altså faste ansettelser.

Les også

Tømrersjef frykter innleienekt: – Lite, men viktig behov

Skaper glede på byggeplassen

Torgeir Wiig, regiondirektør for Veidekke Bygg Trøndelag, sier han synes det er bra å høre at Ramirent gjør som de gjør.

Å bruke egne ansatte skaper mer glede og motivasjon på byggeplassen, mener han.

– Vi er sikre på at det også skaper økt lønnsomhet. Så for oss i Veidekke er det en strategisk satsing.

Torgeir Wiig, regiondirektør for Veidekke Bygg Trøndelag.

Skulle det være behov for ekstra arbeidskraft, har produksjonsbedrifter i Trøndelag en samarbeidsavtale om utlån av personell.

Den er initiert av tillitsvalgte og forutsetter tariffestede avtaler for de ansatte. Tanken er at konkurrentene skal kunne låne av hverandre dersom det enten er ekstra mye eller ekstra lite å gjøre i en periode.

Veidekke har også landsdekkende avtaler med store utleieselskaper, men behovet i Veidekke Trøndelag reduseres gjennom samarbeidsavtalen, sier Wiig.

Låner fra og til konkurrenter

Det gjør at det blir mer stabilt å være fagarbeider, ved at risikoen for å bli permittert reduseres, påpeker Wiig.

Samtidig har et velfungerende samarbeid flere positive sider for bedriften.

– Gjennom pandemien har vi hatt perioder med mye og med lite å gjøre. Når vi har hatt litt lavere omsetning, har vi vært så heldige å få lånt ut til andre. Kanskje hele lag om gangen. Slik bevarer vi kompetansen deres.

I andre perioder har Veidekke Bygg Trøndelag hatt behov for å leie inn. På det meste har de hatt 100 ekstra ansatte, der hovedtyngden har vært innlånte fra konkurrenter.

– Det er egentlig en vinn-vinn-situasjon, sier Wiig.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bemanning
  2. Midlertidige ansettelser
  3. Bygg og anlegg
  4. Hadia Tajik

Flere artikler

  1. Tømrersjef frykter innleienekt: – Lite, men viktig behov

  2. Tajik varsler flere bøter i arbeidslivet

  3. Innleie i oljeindustrien: Kø av saker i retten

  4. Mímir Kristjánsson: – Legg ned bemanningsbransjen

  5. Politisk kamp mellom Sp og Ap om innstramminger i bemanningsbransjen