Full togstans på Østlandet i to timer på tirsdag

En politisk streik på vil stanse all togtrafikk mellom klokken 11 og 13 førstkommende tirsdag. Det vil ikke bli satt opp alternativ transport, understreker Vy.

Publisert:

Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund har vedtatt en politisk strek førstkommende tirsdag.

Den fører til at alle togene på Østlandet vil bli stående stille i perioden mellom klokken 11 og 13, skriver Vy i en pressemelding. Togene vil stoppe på nærmeste stasjon innen klokken 11, og bli stående til den politiske streiken er over to timer senere.

«Som følge av streiken blir det dessverre forsinkelser og innstilte avganger også i en periode etter at streiken er avsluttet», skriver Vy i meldingen.

– Ikke holdt det de lovet

– Regjeringen har ikke holdt det de har lovet, sier Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) til Frifagbevegelse, som først omtalte saken.

NLF trekker på egne nettsider frem at regjeringen i Hurdalserklæringen skrev at de skulle stoppe oppdelingen av persontrafikken på Østlandet i to. Forbundet mener at det er det stikk motsatte regjeringen gjør når de har bedt Jernbanedirektoratet forhandle med Flytoget og Vy.

«Denne streiken handler ikke om hvem som skal få pakke 1 eller 2, den handler om at hele dette sirkuset skal stanses og at man skal få en effektiv jernbane for det beste for passasjerene og de ansatte,» heter det i meldingen NLF har lagt ut.

Ingen alternativ transport

Vy understreker at det ikke vil bli satt opp buss for tog, eller annen alternativ transport for togene. Dette forklares med at streiken er lovlig og at det vil være å anse som streikebryteri dersom man setter opp annen transport.

Det vil heller ikke bli refundert utgifter til annen transport.

Prisavslag som følge av forsinkelse vil man kun ha anledning til å få dersom man kjøpte billetten før informasjonen om streiken ble kjent. Dette gjelder billetter som ble kjøpt før midnatt natt til 4. juni, understreker Vy.

Flytoget vil heller ikke sette opp alternativ transport. Siste avgang fra Oslo S mot Oslo Lufthavn vil være klokken 10.40 før streiken. Den første etter streiken vil gå klokken 13.00.

Fra Gardermoen vil siste avgang til Oslo S også gå klokken 10.40. Til Drammen vil siste avgang gå 10.10, mens siste avgang til Stabekk vil gå klokken 10.00. Første avgang fra Oslo Lufthavn vil gå klokken 13 mot Stabekk.

Publisert:

Her kan du lese mer om