Kilder: Voi vil hente én milliard i frisk kapital

Det koster penger å rulle ut elektriske sparkesykler i hele Europa, og Voi skal være i gang med en ny pengeinnhenting. 

POPULÆRE SPARKESYKLER: Ifølge ferske tall fra Voi, har selskapet gjennomført én million turer i Norge siden oppstarten i år.
Publisert: Publisert:

Det er den svenske avisen Dagens Industri som har snakket med flere kilder tett på Voi, hvor det kommer frem at selskapet har engasjert Goldman Sachs til pengeinnhentingen.

Tre ulike kilder sier til avisen at emisjonen skal være på omkring én milliard svenske kroner, det tilsvarer rundt 930 millioner norske kroner.

Over 170.000 personer i byen har brukt Vois elsparkesykler i Oslo, siden lanseringen i februar, opplyser selskapet i en melding.

Sparkesykkelselskapet har snakket med en rekke investorer og pensjonsfond gjennom sommeren.

I juni ble Voi verdsatt til 1,1 milliarder svenske kroner av aksjonæren Vostok New Ventures, og det er uklart hvor verdsettelsen vil stå etter den neste emisjonen.

Det er foreløpig lite penger å hente på elektriske sparkesykler, ettersom tall viser at Voi tapte 80 millioner svenske kroner i fjorårets åtte siste måneder. Inntektene var på 11 millioner svenske kroner.

Les også

Elsparkesykler blir nå ulovlig å leie ut i Trondheim

Vurderer regelverk

Trondheim kommune vedtok tirsdag at det ikke lenger er lov å leie ut elsparkesykler uten tillatelse fra kommunen.

Oslo kommune har tolket regelverket som at de ikke har noen hjemmel til å stoppe utplasseringen av disse.

De vurderer nå om det er aktuelt å innføre lokale reguleringer i Oslo og går gjennom vedtaket og lovhjemlene som Trondheim kommune har brukt.

Tall fra Oslo viser at en Voi-elsparkesykkel brukes i snitt 50 ganger i uken, seks ganger per hverdag og åtte ganger per helgedag.

En typisk tur med elsparkesykler i Oslo varer i 13 minutter på hverdager og i 16 minutter på helgedager.

Publisert:
Gå til e24.no