Morten Borge (35) blir ny konsernsjef i Ferd

Tidligere ledertalent inntar sjefsstolen i industrikonsernet til Andresen-familien.

TIL TOPPS: Morten Borge blir ny konsernsjef i Ferd i en alder av 35 år.
Publisert:

– Jeg er veldig ydmyk i forhold til denne oppgaven, gleder meg utrolig mye og er veldig entusiastisk over å få være med på å utvikle Ferd videre. Vi har et veldig godt utgangspunkt, med Ferds sterke organisasjon og finansielle posisjon, sier Borge til E24.

35-åringen kommer fra stillingen som investeringsdirektør i Ferd Capital.

Han er utdannet siviløkonom og revisor fra Handelshøyskolen BI, har tidligere jobbet i PricewaterhouseCoopers – og ble i 2014 utpekt som et av Norges største ledertalenter i E24s store kåring.

Borge har tidligere vært finansdirektør i porteføljeselskapet Interwell, og er styremedlem i Aibel, Interwell, Servi og Petroleum Geo-Services.

Ser endringer

Borge startet sin Ferd-karriere i 2008, og overtar som konsernsjef fra den 1. august.

Les også

Årets ledertalent i Øst-Norge: – Man får litt gratis ved å vokse opp i et flerkulturelt miljø

Han beskriver utnevnelsen som en enorm mulighet og tillitserklæring.

– Det blir viktig å bygge videre på det solide fundamentet som er lagt under Johns ledelse. Samtidig er imidlertid verden rundt oss i stadig raskere endring. Det er derfor riktig at vi som eiermiljø har en endringstakt som er i tråd med markedene og mulighetene som vi er del av, sier Borge.

E24 har tidligere omtalt Borges noe utradisjonelle vei fra oppveksten i Groruddalen i Oslo til toppsjiktet av det norske næringslivet.

– Stolt

I en kommentar sier Ferd-eier og -styreleder Johan H. Andresen seg godt fornøyd med å ha funnet en intet kandidat når nåværende konsernsjef John Giverholt går av med pensjon.

Les også

Andresen tror ikke døtrene vil lede milliardselskapet

– Jeg er stolt av de menneskelige ressursene i Ferd, og over at vi kunne velge mellom høyst kvalifiserte, interne kandidater til å etterfølge John Giverholt som konsernsjef, sier Andresen.

Ferd er et privateid norsk holdingselskap med interesser innen industri og finans. Selskapet eies av Johan H. Andresen og hans døtre Katharina og Alexandra.

Ferd har i dag fem forretningsområder, som utgjøres av Ferd Capital, Ferd Invest, Ferd Hedgefond, Ferd Eiendom og Ferd Sosiale Entreprenører. Selskapet har eierandeler i kjente selskaper som Aibel, Mestergruppen, PGS, Swix og Fjord Line.

Les også

Ledertalent foreslås til PGS-styret

Les også

- Man får litt gratis ved å vokse opp i et flerkulturelt miljø

Les også

Ragnhild (34) er årets ledertalent

Publisert:

Her kan du lese mer om