Kodak-sjef om hvorfor alt gikk galt

Historien om filmgiganten Kodaks fall blir en av hovedsakene på næringslivskonferanse i Ålesund.

ALT GIKK GALT: Kodak har ikke klart å henge med inn i den digitale tidsalderen. I mai vil selskapets visepresident fortelle hvorfor alt gikk galt under InnoTown-konferansen i Ålesund.

EMMANUEL DUNAND
  • NTB
Publisert: Publisert:

Kodak var et av verdens sterkeste merkenavn og hadde på 1970-tallet over 90 prosent av filmmarkedet.

Men selskapet klarte aldri overgangen til den digitale tidsalderen, og i fjor måtte selskapet søke om konkursbeskyttelse.

På næringslivskonferansen InnoTown i Ålesund i mai vil Kodaks visepresident Jeffrey Heyzlett gi forsamlingen informasjon fra innsiden om hva som gikk galt, og ikke minst hvorfor, ifølge en pressemelding fra arrangørene.

InnoTown er en årlig, internasjonal konferanse om innovasjon, idéskaping, strategi og design i næringslivet. Som oftest er konferansen blitt brukt til å presentere suksesshistorier, men i år er det altså en skikkelig fiasko som står i sentrum.

Men arrangørene lover også noen nye suksesshistorier. Blant dem er snuoperasjonen i leketøysselskapet Lego, animasjonsselskapet Pixar og det indiske selskapet Mumbay Dabbawala. Selskapet frakter daglig 300.000 lunsjbokser til ulike arbeidsplasser i Mumbai. Arbeidet gjøres uten datasystemer, og de fleste ansatte er analfabeter. Likevel er det nesten ingen feilleveranser.

Les også:

Kodak tilbudt tre milliarder for patenter

Kodak saksøker Apple

Kameraene taper for mobilene

Kodak søker konkursbeskyttelse

Publisert:

Flere artikler