Traaseth: – Jeg opplever stor tillit

For første gang uttaler Anita Krohn Traaseth seg om striden rundt hennes posisjon i Innovasjon Norge.

OPPLEVER STØTTE: Anita Krohn Traaseth har ikke ønsket å la seg intervjue om striden i Innovasjon Norge, men sier det er viktig for henne å kunne stå i stormen.

Foto: Pontus Höök NTB scanpix
  • Hans Henrik Torgersen
Publisert: Publisert:

I forbindelse med at Innovasjon Norge legger frem sine resultater for 2017 tirsdag, har den omdiskuterte lederen for selskapet Anita Krohn Traaseth kommentert sin egen rolle i selskapet.

Det skjer samtidig som tidligere styreleder Per Otto Dyb og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ligger i åpen strid om hvorvidt styret sto fritt til å behandle Traaseths ansettelse eller ikke.

Til Aftenposten sier Traaseth at hun er glad for å levere gode resultater midt i striden.

– Jeg opplever stor tillit. Å omstille et så stort selskap, som betyr så mye for så mange, er krevende. Det vi har gjort har vært viktig, og det har vært viktig for meg som leder å vise at jeg står i blåsten.

– Jeg er rett og slett rørt over støtten jeg har fått fra kolleger og tillitsvalgte. Og jeg tror at stormen, som har vært beintøff, har et stort potensial til å gjøre oss enda sterkere, sier Traaseth.

Les også

Dette er konfliktene med Innovasjon Norge-sjefen

Uenige om virkeligheten

En uke etter at det ble kjent at styreleder Per Otto Dyb trakk seg med umiddelbar virkning, har Røe Isaksen oversendt et svar til Stortinget på de spørsmålene som er stilt fra Arbeiderpartiets Terje Aasland.

I et intervju med E24 mandag avviste næringsministeren blankt at de har instruert styret, men at de kom med synspunkter på at det ville være uheldig å ha en prosess som kunne lede til at Innovasjon Norge-sjefen ble byttet ut når det allerede var klart at styrelederen skulle skiftes ut på foretaksmøtet (generalforsamlingen) i mai.

Den avgåtte styrelederen i Innovasjon Norge, Per Otto Dyb, er ikke enig i at det var situasjonen.

– Statsråden og jeg har tydeligvis oppfattet dette helt motsatt. Jeg spurte ham direkte, og i andre personers nærvær, om styret sto fritt til å fortsette behandlingen av forholdet til administrerende direktør, hvorpå han svarte: «Nei, nei, det er ikke slik det skal forstås», sier han til E24.

Les også

– Det er i hvert fall en klar innblanding

Les også

– Dersom statsråden nå har skiftet mening, så er det godt nytt

Les også

Næringsministeren om Innovasjon Norge-sjefen: – Styret står fritt

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. Næringsministeren om Innovasjon Norge-sjefen: – Styret står fritt

  2. – Skaper konflikter, konfrontasjoner og splid

  3. – Dersom statsråden nå har skiftet mening, så er det godt nytt

  4. – Hva med å nevne noen av de konkrete resultatene Traaseth har oppnådd.

  5. Styrelederen i Innovasjon Norge trekker seg