Rettsdokumenter: Musk presset på for positiv omtale fra thailandske myndigheter etter «pedo-kommentar»

CALLAGHAN O'HARE / X06650
Publisert:,

I fjor sommer var verdens øyne rettet mot et fotballag på 13 gutter som satt innesperret i en gruve. Underveis i redningsaksjonen lovet Tesla-eier Elon Musk hjelp i form av en «mini-ubåt».

Etter at dykker og redningsmann Vernon Unsworth kalte det et «PR-stunt», omtalte Musk Unsworth som «han pedofyren». I etterkant av dette varslet Unsworths advokat L. Lin Wood et søksmål.

Nå viser ferske rettspapirer hvordan Musk og hans nærstående forsøkte å bruke private etterforskere for å grave i fortiden til Unsworth. Rettspapirene stammer fra Unsworths juridiske team og ble levert tidligere denne uken, ifølge CNBC.

Samtidig kommer det frem at Musk ba sitt team presse på thailandske myndigheter for å si fine ting om han og hans miniubåt, selv om de sto midt i den dramatiske redningsaksjonen, ifølge rettsdokumentene.

Det kommer også frem at Musk gjentatte ganger skal ha foreslått å «ta den helt ut» mot Unsworth, for å «få han til å trekke tilbake sine kommentarer».

I etterkant av «pedofyr»-kommentaren skal Musk også fått beskjed fra sine rådgivere om å beklage, noe Tesla-sjefen nektet å gjøre på det tidspunktet. I ettertid har Musk beklaget flere uttalelser.

Det er foreløpig ikke kjent når saken skal opp for retten i USA.

Direktør skal ha fryktet at Musks kommentarer kunne bidra til at ingeniører i Tesla ikke stolte på toppsjefen
Les også

Dykker vil saksøke Musk for pedo-kommentar (august 2018)