Ving-sjefen om avgangen: – Det var ikke lenger rom til meg

Ving-toppen i Norge går av midt i en utfordrende tid etter ti år som daglig leder og 19 år i selskapet.

Avtroppende Ving-sjef i Norge, Christian Fredrik Grønli.
Publisert: Publisert:

– Dette har vært en prosess som har gått litt over tid. I sammenheng med at det har skjedd store organisatoriske endringer i virksomheten følte jeg ikke at det lenger var rom for meg, sier Ving Norge-sjef Christian Fredrik Grønli.

Han nyter nå tre ukers norgesferie, og han er tydelig på at han ikke legger inn årene, men trekker seg av eget ønske fra topplederjobben uten noe nytt å gå til.

Det var nettstedet Flysmart24 som først omtalte nyheten.

– Hva er det som gjør at de organisatoriske endringene får deg til å ta valget om å slutte?

– Det handler til slutt om at man må ha noe som er utfordrende nok, og så må man føle at man har en stemme som høres, sier Grønli

Han forklarer at hele prosessen har vært «ryddig og real», men at organisasjonen utviklet seg i én retning, og at han så en annen retning, uten å ville utdype overfor E24 hva dette betyr i praksis.

Ving som største pakkereiseoperatør i landet har som resten av reiselivsbransjen slitt i møte med reiserestriksjoner og stengte grenser.

Les også

Ving-sjefen i Norge slutter

Ønsker mindre risiko

De organisatoriske endringene Grønli beskriver, er prosesser som ble satt i gang etter at Petter Stordalen kom inn på eiersiden i fjor sammen med det svenske oppkjøpsfondet Altor og det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital.

De nye eierne tok over etter konkursen i Thomas Cook, som tidligere eide Ving.

– Hva var du uenig med ledelsen om?

– Nei, det er ingen uenighet, men nå overlater jeg roret til andre i konsernet. Vi har nå gode eiere som har stor tålmodighet og forståelse for situasjonen selskapet står i.

– Hva ønsker du å gjøre nå da?

– Jeg har jobbet i pakkereisebransjen siden jeg var ferdig med å studere, som nå er rundt 35 år siden. Jeg har vært med å utvikle denne bransjen, og det har vært mange oppturer, men også tsunamier, terrorangrep, askeskyer, dårligere eiere og covid 19. Nå er jeg egentlig åpen for det meste, sier Grønli og legger til:

– Jeg har fått prøvd meg på krisehåndtering, men neste gang vil jeg kanskje gjøre noe med litt mindre risiko.

Les også

I over ti år har Petter Stordalen forberedt seg på en krise – bare ikke denne

Har fremdeles tro på Ving

Grønli sier han fremdeles har troen på Ving og at selskapet vil komme sterk tilbake.

– Alle erfaring tilsier at etter store kriser som har påvirket bransjen, så har man kommet veldig sterkt tilbake, for det finnes et oppdemmet behov der ute.

Han sier han runder av karrieren i Ving med tre ukers ferie, og så er han ferdig.

Publisert:
Gå til e24.no