Netthandelsgiganten Amazon bekrefter svensk lansering

Foreløpig er det ikke kjent når lanseringen vil finne sted.

Publisert:

Netthandelsgiganten Amazon er på vei inn i Sverige. Det bekrefter selskapet i en pressemelding tirsdag, ifølge Breakit.

Bekreftelsen kommer etter at det over flere år har kommet tegn på at selskapet planlegger en nordisk lansering.

– Amazon har vært tilgjengelig for svenske kunder og selskaper gjennom våre ulike europeiske hjemmesider i flere år, men neste steg er å introdusere et komplett detaljhandelstilbud i Sverige, og det er det vi planlegger å gjøre nå, sier Alex Ootes, direktør for EU-ekspansjon i Amazon i pressemeldingen.

– Vi er optimistiske om at vi gjennom å fokusere på de tingene vi tror kundene kommer til å legge største vekt på – lave priser, stort utvalg og raske leveranser – på sikt kommer til å kunne vinne de svenske kundenes tillit, fortsetter han.

DI Digital skriver at Amazon ikke ønsker å kommentere saken utover pressemeldingen. Selskapet har heller ikke ønsket å presisere når den svenske siden lanseres, eller hvordan tidsplanen ser ut.

Flere svenske medier har tidligere rapportert at selskapet for tiden arbeider med å bygge et lager i Eskilstuna utenfor Stockholm.

Les også

Amazon hinter om Norge-etablering i stillingsutlysning

Søker Norden-topp

Nyheten kommer etter at Shifter før helgen skrev at Amazon hinter om en lansering i Norge. Det skjedde i forbindelse med at selskapet nå søker etter «Head of Marketplace» med ansvar for å utvide Amazons muligheter i Finland, Danmark og Norge.

– Forventningen min er at de først lanserer i Sverige og bruker det som ryggraden for logistikken i resten av Norden. Akkurat som de gjorde i Nederland med utgangspunkt i Tyskland, sier den finske Amazon-kjenneren og detaljhandelkonsulenten Markus Varsikko i Dash Retail til Shifter.

Publisert: