Inntektsfall for Nordstoga: – Tok meg et friår

Selv om inntekten var lavere i fjor skaper det ikke noe bekymring hos den norske musikeren: – 2019 gikk til mye av grunnarbeidet for noen nye låter som kommer nå.

I 2019 hadde den norske spellemannen ett inntektsfall på 2,3 millioner kroner

Thomas Andersen / NTB Scanpix
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Den ferske årsrapporten for musikkselskapet Odd Nordstoga Musikk AS viser at selskapet tjente inn 4,3 millioner kroner i løpet av 2019. Dette er en nedgang fra året før der inntektene lå på 6,6 millioner kroner.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd. I fjor tok jeg meg et friår, så jeg hadde bare en liten turné. Jeg hadde derimot ikke regnet med å få et friår i år også, forteller musikeren Odd Nordstoga til E24.

Den folkekjære artisten har i rundt 20 år tjent godt på artistvirksomheten, og henter inntekter fra Tono og konsertvirksomhet.

Selskapets driftsresultat kom på 2,7 millioner kroner sammenlignet med tallet på 4,89 millioner i 2018.

Samlet årsresultat kom på drøye tre millioner kroner, nesten 730.000 lavere enn året før.

I fjor ble det utbetalt 780.000 kroner i lønn til musiker og daglig leder Odd Nordstoga.

Les også

Inntektsfall for norsk rockestjerne

2019 var et år for å så – ikke høste inn

I fjor tok Nordstoga seg et friår for å jobbe med grunnarbeidet for noen nye låter, som kommer i år, for at det skulle være av god kvalitet.

– Jeg slipper ut låten Julinetter den 21 august, og albumet Fatig ferdamann den 18 september i år. Der har du en tittel til saken din også, ler Nordstoga.

Nordstoga var også med i det kjente musikkprogrammet til TV2 i fjor, Hver gang vi møtes, som han jobbet mye med på forhånd.

– Programmet skaper jo gode forutsetninger for at folk som ser på kjøper konsertbilletter. Ellers brukte jeg tiden min på andre ting som man ikke tjener penger på.

2019 var et år for å så – og 2020 skulle bli et år for å høste inn, forteller Nordstoga.

Musikeren, som mange andre, hadde dessverre ikke regnet med at innhøstingen måtte forskyves enda et år på grunn av ufrivillige kanselleringer i planene, forårsaket av coronaviruset.

Les også

Underholdningsbransjen: – Vi er provosert

Blir snurt

– Så langt i år går det helt greit. Jeg er en forsiktig person som ikke bruker opp alt det jeg tjener med en gang. Jeg har tjent godt de siste årene, og forbruket mitt er lavt, forteller musikeren.

Nordstoga forteller videre at han blir litt bitter over dem som ikke følger restriksjonene og er uforsiktige i disse tider.

Videre restriksjoner og økt antall smittetilfeller gjør at arrangementer og konserter forskyves, og at billettsalget går kraftig ned.

– Jeg blir litt snurt på vegne av underholdningsbransjen og andre som sliter. Coronaviruset gjør situasjonen vår selvfølgelig veldig sur, men slik er det for alle nå.

Les også

Millionene fortsetter å trille inn for Nordstoga

Startet med investering i aksjer

Nordstoga har plassert 6,3 millioner kroner i DNB-fond. Musikeren holder også flere aksjer i selskapene Nordic Nanovector, Nrc Group og B2 Holding.

Hvorfor disse tre selskapene?

– Nei, det kan du si. Jeg har investert en del aksjer i disse selskapene, men ikke nok til å imponere meglerne tror jeg, ler Nordstoga.

Han forteller videre at han fikk et tips fra en aksjemegler for noen år siden om å investere i selskapet Nordic Nanovector.

– Selv om han fortalte meg hva de drev med forsto jeg bare litt, men jeg skjønte at det var smart å investere. Det viste seg jo å være sant ettersom de vokste ganske bra i løpet av de neste årene.

Deretter skal musikeren ha solgt en stor andel av aksjene han hadde i selskapet, og investert i B2 Holding og NRC Group som har mindre risiko.

Les også:

Les også

DN: Alan Walker dro inn over 116 millioner i fjor

Les også

Nå er Roar god for over en milliard: Drar på rocketurné i cabincruiser

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Odd Nordstoga
 3. Coronaviruset
 4. Musikk
 5. Nordic Nanovector
 6. B2Holding
 7. NRC Group
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Gigantkonsernet Strawberry Holding fikk inn over 12 milliarder i fjor

 2. Rekorddårlig år for Ving: – Vi er svært misfornøyde

 3. Betalt innhold

  Børskommentar: Det er pasienter Nordic Nanovector trenger i ekspressfart

 4. Annonsørinnhold

 5. Rekordår for skipselektriker i aksjemarkedet: Passerte 100 mill. for første gang

 6. Betalt innhold

  Espen Galtung Døsvig solgte Porsche for 636 millioner