Nytt forslag fra pilotene

Pilotene i SAS tilbyr ledelsen lønnskutt og høyere produktivitet.

PRØVER IGJEN: Pilotforeningene fikk nei fra SAS natt til søndag med sitt første spareforslag, og har nå et nytt forslag til SAS.
Publisert:

Leder for dansk pilotforening, Lars Bjørking, bekrefter overfor DR Nyheder at de har tilbudt ledelsen en avtale som innebærer at pilotene går ned 10 prosent i lønn samtidig som produktiviteten økes, for å møte SAS`omfattende nedskjæringskrav.

Norske TV2 har meldt at SAS-ledelsen krever en reduksjon i pilotlønnen på 11 prosent.

Ifølge Bjørking innebærer tilbudet at de samlede flyselskapets lønnskostnader synker med 25 prosent, som en konsekvens av lavere lønn og høyere arbeidstid.

- Vårt tilbud imøtekommer til fulle SAS ledelsens økonomiske krav. Hvis SAS sier nei må det være fordi styret har en annen agenda, for eksempel at de ønsker å slå selskapet konkurs, sier han til DR.

Han sier også at pilotene sier seg enig med SAS-ledelsen om kutt i pensjon, uten at det spørsmålet blir nærmere spesifisert.

- Endelige tilbud

De norske, svenske og danske pilotforeningene har altså gått sammen om et nytt innspill til ledelsen i SAS, som møter ledelsens krav på flere punkter.

- Det er våres endelige tilbud, det kommer ikke mer, sier han til DR.

Les også: SAS styreleder: - Det går «riktig skidt» med forhandlingene

Natt til søndag ble pilotforeningenes forrige forslag avfeid som «ikke i nærheten av å oppfylle ledelsens krav», ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

I likhet med pilotforeningene mente danske kabinansatte at deres tilbud oppfylte alle de krav SAS-ledelsen har satt, men deres forslag skal også ha blitt avvist av ledelsen.

Det knytter seg derfor stor spenning til hva SAS svarer på spareforslaget.

Forhandler fortsatt

Situasjonen er nå kritisk for SAS-ledelsen, som har satt midtnatt som deadline for å bli enige med fagforeningene om store lønns- og arbeidsvilkårskutt.

- Vi jobber på, men det er en tøff tidsgrense, sier Jennie Zetterström til Aftonbladet.

Unni Aurdahl i SAS HK Konsernklubb er ordknapp når hun blir spurt om partene er nærmere enighet.

- Intet nytt å fortelle, det pågår møter forløpende, sier hun til E24.

Les også: Fyller opp tanken i tilfelle konkurs

Publisert:
Gå til e24.no