Kraftig reduksjon i EUs torskekvoter i Nordsjøen og Skagerrak

EUs fiskeriministre kom natt til onsdag til enighet om fiskekvoter for 2019. Både i Nordsjøen og Skagerrak skal det fiskes vesentlig mindre torsk neste år.

I MÅL: Danmarks fiskeriminister Eva Kjer Hansen er tilfreds med resultatet etter at alle EUs fiskeriministre kom til enighet om kvoter.

Foto: Liselotte Sabroe Scanpix/Reuters
 • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge en pressemelding fra det danske utenriksdepartementet er deres fiskeriminister Eva Kjer Hansen tilfreds med resultatet, selv om det innebærer at danske fiskere må akseptere at torskekvoten i Nordsjøen er satt ned med 35 prosent, mens reduksjonen i Skagerrak er på hele 47 prosent – nesten halvert kvote. Dette skal være helt nødvendig for å sikre bærekraftig utvikling.

Les også: Sjømatrådet: – Kina-toget går fra norsk laks

– En rekke av kvotene som er viktige for dansk fiske, kommer til å øke i 2019. Samtidig har vi redusert andre kvoter for at sikre bærekraftig utnyttelse av en rekke bestander, sier fiskeriministeren.

Blant artene som det skal fiskes mer av er lysing (også kalt hake). Der er kvoten økt med 37 prosent.

Ål, som er en truet art i Europa, var også del av forhandlingene natt til onsdag. Her ble ministrene enige om at kravet om å avstå fra fiske i tre måneder nå også skal omfatte Middelhavet. Kjer Hansen kaller det et skritt i riktig renting, men savner tiltak for å beskytte også ferskvannsål.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Fisk

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Kraftig reduksjon i EUs torskekvoter i Nordsjøen og Skagerrak

 2. Betalt innhold

  Norge enig med EU om fiske

 3. Norge enig med Storbritannia og EU om fiskeriavtaler

 4. Betalt innhold

  Nesvik: – De får ingen fisk av meg

 5. Betalt innhold

  Holder prisen på fiskebåt hemmelig