Vollvik med Thailand-avtale for Geddit: – Jeg skal pendle

Den tidligere Chess-kongens nysatsing, Geddit, har signert avtale med det thailandske mediekonglomeratet Bec-Tero. – Vekstpotensialet er enormt, sier Vollvik.

SATSER: Idar Vollviks tror Asia-satsingen vil bære frukter.
 • Nina Tuv
Publisert:

Ivar Vollviks nyeste satsing, appen Geddit, har signert en samarbeidsavtale med det thailandske underholdnings- og medieselskapet Bec-Teros administrerende direktør, Brian Lindsay Marcar.

Bec-Tero-konsernet, hvor Marcar er største eier, eier blant annet Thailands største kommersielle TV-kanal, et plateselskap, flere radiokanaler, Thailands største online billettoperatør samt produserer film og TV.

Sammen har Marcar og Vollvik dannet fellesforetaket Geddit Thailand, hvor førstnevnte eier 51 prosent av aksjene og Geddit resten.

Ifølge Vollvik er Geddit verdt «noen få hundre millioner» i dag. Overfor E24 tør han ikke å tallfeste verdien av Thailand-avtalen.

– Det er vanskelig å sette tall på det, men den er verdt mye, for å si det sånn. Vekstpotensialet er enormt, sier Vollvik til E24.

Les også

Vollvik om Ludo: – Har fremdeles store ambisjoner

Pokémon Go-lignende app

Geddit er en såkalt gamified marketing-plattform, som går ut på at brukeren har en digital avatar som kan bevege seg i et virtuelt landskap. I dette landskapet skal brukeren finne konkurransekampanjer hvor de kan vinne tilbud og premier fra annonsørene som samarbeider med Geddit.

Appen ble lansert i Norge i fjor høst, men er fremdeles under utvikling. Vollvik opplyser at de ukentlig får inn nye annonsører, men at salget i Norge ikke har begynt enda. Det betyr at det foreløpig kun er kampanjer fra Geddit selv i appen.

Salget starter dermed for alvor i Asia i august.

– Jeg har vært i Asia de siste 4–5 månedene og forhandlet og gjort litt tester. Nå kom vi endelig i mål. Sammen med dem har vi enormt mange store varemerker som er klar til å ta i bruk plattformen, sier Vollvik.

Skal pendle til Bangkok

Allerede 15. juli flytter Geddit Thailand inn i en skyskraper i Bangkok, hvor 8–10 ansatte skal inn for å jobbe med salg, grafikk og lokal utvikling og tilpasning.

Selv planlegger Vollvik å legge inn en del reisetid i kalenderen fremover.

– Jeg har kjernefamilien og Bergen, så jeg skal pendle til Bangkok. Det er flere fra både Oslo- og Bergen-kontoret som skal gjør det, sier han.

Geddit skal ifølge Vollvik i første omgang erobre Thailand og Myanmar, men han mener utgangspunktet er perfekt for videre ekspansjon i hele Asia, hvor det potensielle markedet er på 4,5 milliarder mennesker.

Bec-Tero-sjef Brian Marcar sier i en pressemelding at de ser frem til samarbeidet.

– Vi har vurdert mange kandidater, men ser at Geddit er det selskapet som har kommet absolutt lengst innen dette, og har et svært bra team for å entre markedet her i Asia.

– Tro på fremtidens markedsføringsplattform

Vollvik mener at spill og underholdning har større verdi i Asia enn det har i Norge. Nå vil selskapet konsentrere seg spesielt om denne avtalen i flere måneder.

– Vi har takket nei til andre land for å gjøre en god figur. Vi er sultne på mer, men det er viktig at vi følger opp denne casen, sier Vollvik.

Han tror også at de vil få konkurranse etter hvert.

– En del av plattformen er at vi gir bort ting gratis, som er større i USA og i Asia. For eksempel driver amerikanerne fremdeles og klipper ut rabattkuponger. Med fremtidens markedsføringsplattformer slipper du det, ettersom du samler kuponger elektronisk. Vi vet at det kommer andre etter hvert – det er veldig mange som ser at fremtidens markedsføring skal være interaktiv, sier Vollvik.

Har vært begjært personlig konkurs ni ganger

Vollvik er kjent for å være sulten på forretningsmuligheter.

I 2001 kjøpte han mobilselskapet Chess for 4 millioner kroner. Fire år senere solgte han selskapet for 2,4 milliarder kroner, hvor han selv satt igjen med nesten én milliard.

I tiden etter dette var Vollvik en aktiv daytrader. Noen år senere var milliardformuen fra Chess-salget tapt.

I 2008 startet Vollvik på nytt i mobilbransjen med selskapet Ludo. Dette gikk ikke like bra som første forsøk i bransjen, og tidlig i 2017 var selskapet konkurs. Konkursboet ble lagt ut for salg, men Vollvik sikret seg selskapet selv ved kjøp gjennom datterselskapet Norske Nettbutikker AS.

Idar Vollvik har i årene siden Chess-salget vært begjært konkurs hele ni ganger. Han er imidlertid fremdeles ikke mettet på å prøve lykken.

Gründerbedriften Geddit hadde ved forrige årsskifte kostet Vollvik og de rundt 270 aksjonærene dyrt. Selv eier Vollvik 20 prosent av aksjene i selskapet, og er styreleder i morselskapet Digital Group og daglig leder i Geddit.

I 2015 og 2016 gikk morselskapet med over 14 millioner kroner i underskudd, ifølge Dagens Næringsliv. Årsregnskapet for 2017 er ikke tilgjengelig ennå.

Les også

– Mange selskaper henger ikke med

Les også

Idar Vollvik om Chess-nedleggelsen: – Selvfølgelig trist

Les også

Idar Vollviks Ludo Store er konkurs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Idar Vollvik
 2. Thailand
 3. Myanmar
 4. Gründere
 5. Markedsføring
 6. Digitalisering

Flere artikler

 1. Idar Vollvik lanserer mobilapp i Ghana

 2. Vollviks mobilsatsing Geddit er begjært konkurs

 3. Betalt innhold

  Idar Vollvik kjøpte 29.000 liter med håndsprit - nekter å betale 3,9 millioner

 4. Kemneren har tatt pant i Vollviks villa

 5. Verdiløse verdier