Dette er studentenes drømmearbeidsgivere

I en stor undersøkelse avslører norske studenter hvor de helst vil ha jobb når studietiden er over. Se hele listen.

NUMMER ÉN: Hos økonomistudentene står DNB øverst på listen. Her fra meglerhallen hos DNB markets i Oslo.
Publisert: Publisert:

Brandingselskapet Universum spør hvert år studenter hvor de helst vil ha jobb når de er ferdig med studiene.

Nå er årets lister klare, etter at 12.000 studenter har sagt sin mening. Blant dem som er spurt, er det blant annet 3.775 økonomer og 1.945 humanister.

Universum deler studentene inn i forskjellige kategorier ut fra bransjer: næringsliv, ingeniørvirksomhet, humaniora, IT, juss og helse.

For studenter innen næringsliv er det DNB som er favorittstedet å få jobb, for fjerde år på rad. 24,26 prosent av studentene som er spurt, har sagt at de ønsker å jobbe der, ifølge undersøkelsen.

Selskaper som PwC, Deloitte, Ernst & Young og Statoil nevnes alle av rundt 13 prosent av studentene innen business (se «topp 5»-lister nederst i saken).

RUNE ER KUL: DNB-sjef Rune Bjerke kledde seg i hettegenser på en pressekonferanse om Vipps i 2017, og har egen instagram-konto med brukernavnet «runeerkul». Studenter innen næringsliv har DNB som sin drømmearbeidsgiver etter endte studier, ifølge en undersøkelse fra brandingselskapet Universum.

I gruppen ingeniørvirksomhet troner Statoil derimot på topp, og hele 24,98 prosent av studentene i denne gruppen nevner oljegiganten blant sine favoritter. Deretter følger Kongsberg Gruppen og Multiconsult som er nevnt av over 16 prosent.

Vil jobbe i Google

For studenter i IT-sektoren er det Google som klart er favoritten, og hele 54,18 prosent nevner søkegiganten som favoritt. Deretter følger Microsoft med 36,94 prosent og Forsvaret med 19,63 prosent.

Innen juss er det politiet som er studentenes favorittarbeidsgiver, nevnt av 43,72 prosent av de spurte, fulgt av Utenriksdepartementet med 26,19 prosent og tingrettene med 19,22 prosent.

Innen helse og medisin er studentenes favoritt Helse Sør-Øst, som er nevnt av 39,7 prosent av de spurte, fulgt av Leger uten grenser med 31,45 prosent og Helse Vest med 24,29 prosent. Sykehusene sorterer også under helseregionene.

I gruppen humaniora er det NRK som er drømmearbeidsgiveren, og hele 21,76 prosent av studentene nevner allmennkringkasteren som favoritt. Deretter følger Unicef, Utenriksdepartementet og Oslo kommune med rundt 14 prosent hver.

Publisert: