NORDEA-SAKEN: Politiet jakter på ukjent kvinne

Har du sett denne kvinnen?

Publisert:

Oslo politidistrikt har besluttet å etterlyse en ukjent kvinne i forbindelse med etterforskningen av Nordea-saken, heter det i en pressemelding.

Kvinnen var sammen med den siktede i saken, en 35 år gammel mann som meldte seg for politiet på mandag, idet han oppsøkte en av Nordeas bankfilialer i forbindelse med bedragerisaken, opplyser politiet.

Politiet kjenner ikke identiteten til kvinnen, som ble fanget opp av bankens overvåkingskamera.

- De siste dagene har vi gjentatte ganger sagt i media at vi akter å etterlyse kvinnen dersom hun ikke meldte seg frivillig. Nå har vi besluttet å gå ut med videobildene, sier politiinspektør Gro Smogeli i Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt i en kommentar.

Nordea-siktet godtar varetekt

Politiet vil be om at mannen fengsles i fire uker med brev- og besøksforbud og medieforbud, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Fengslingsmøtet foregår som såkalt kontorforretning i Oslo tingrett onsdag ettermiddag, ettersom siktede har samtykket i fengslingen.

35-åringen meldte seg for politiet mandag etter at han har vært etterlyst internasjonalt. Han er siktet for bedrageri mot banken for om lag 90 millioner kroner.

Det var i juli i år at 35-åringen og en ukjent kvinne skal ha møtt opp i en Nordea-filial på Tveita i Oslo med en fullmakt til kontoen som tilhørte en av bankens kunder.

Med falske ID-papirer skal de to ha klart å få overført 89 millioner kroner til en annen konto. Senere skal 60 millioner kroner ha blitt overført videre til andre kontoer, flere av dem i utlandet.

Politiet kjenner fortsatt ikke identiteten til kvinnen. De vurderer å gå ut med bilder av henne fra bankens overvåkingsvideo.

Les også:

Publisert: