OSLO KOMMUNE: Frykter storsvindel

Oslo kommune mistenker at samarbeidspartner Karlsen & Nordseth har utsatt dem for svindel. Nå er rammeavtalene sagt opp.

MISTENKER SVINDEL: Nestleder i finanskomiteen i Oslo Kommune, Trond Jensrud, mistenker at kommunen har blitt utsatt for svindel.

Braata, Espen
Publisert:,

For rundt en måned siden tok tillitten til de to selskapene i Karlsen & Nordseth slutt, melder Finansavisen. Omsorgsbygg sa da opp de seks rammeavtalene på dagen. Rammeavtalen hadde da gått over to år.

Oslo Kommune har nå politianmeldt et påstått korrupsjonsforsøk. De mistenker overfakturering.

Til sammen har Karlsen & Nordseth fakturert kommunen for 678 millioner kroner siden 2005.

- Jeg vil være forsiktig med å antyde summer, men vi ser nå på alle fakturaer og kontrakter. Dette er forhold vi reagerer kraftfullt på, sier direktør for Omsorgsbygg Per Morten Johansen til Finansavisen.

Styremedlem Jul Petter Karlsen i Karlsen & Nordseth har en noe brokete fortid. Karlsen-familien er eiere i selskapet. Jul Petter ble i 1994 og 1994 dømt til først to og så ett og et halvt års fengsel for spritsmugling og overfakturering. Han innrømmet å ha omsatt sprit for 10 millioner kroner.

- Jeg forsøkte å redde firmaet, sa Karlsen da til VG.

I Omsorgsbygg har de ikke vært kjent med Karlsens rulleblad. Direktør Johansen sier han ble kjent med historien da avtalen med selskapet ble brutt.

Saken skal nå opp i et komitémøte i Oslo Kommune.

- Det kan se ut som kommunen er forsøkt svindlet, sier nestleder i finanskomiteen Trond Jensrud (Ap) til Finansavisen.

Les flere nyheter på E24