Mot dommedag for Taxi 2

Over 40 drosjeeiere har fått klarsignal om å forlate Taxi 2. Henning Holstad har frist på seg til mandag for å betale kravet fra eierne.

Publisert:

I overkant av 40 drosjeeiere har nå fått godkjent søknadene sine fra Oslo kommune om å overføre løyvene til en annen sentral enn Taxi 2, skriver Finansavisen. Etter den siste tidens opprivende konflikt mellom selskapets eiere og sjåfører har Taxi 2 på få uker mistet over halvparten av drosjeløyvene sine.

Konflikten dreier seg om fem millioner kroner Taxi 2 ikke har betalt drosjeeierne sine. Av en drosjeeiers lønn utgjør kredittpengene omkring 70 prosent.

Les også:Kjempekrangel i Taxi 2

Taxisjåførene demonstrerte forrige torsdag ved å sperre Borggården ved rådhuset i Oslo og krever å få pengene sine innen mandag.

Ingenting er ennå betalt, men Norges Taxiforbund håper fortsatt på at ledelsen skal betale drosjeeierne det de har krav på innen mandag den 15. Styreleder Henning Holstad i Taxi 2 er uenig.

- Vi anser vedtakene for å være ulovlige og ugyldige og krever derfor at løyvene tilbakeføres, sier Holstad til Finansavisen.

Taxi 2 forbereder nå et søksmål mot Oslo kommune. Kravet er for øyeblikket estimert til et sted mellom 20 og 30 millioner kroner.

Flere humper på veien:

Taxi2 trues med konkurs

Til forsiden

Publisert: