SAS gjenopptar flygninger til Israel

Etter at SAS tidligere i uken innstilte avganger til Israel, besluttet selskapet torsdag å gjenoppta flygninger til landet.

GJØR SOM FFA: SAS legger seg på samme linje som det amerikanske luftfartsverket FAA, som torsdag opphevet flyforbudet til Israel.

Erlend Aas
Publisert:

Selskapet legger seg dermed på samme linje som det amerikanske luftfartsverket FAA, som torsdag opphevet flyforbudet til Israel. Også fet europeiske organet for luftfartssikkerhet, EASA, åpner igjen for flyginger via flyplassen i Tel Aviv.

FAA innførte det midlertidige flyforbudet tirsdag etter at en rakett fra Gazastripen traff et hus like ved flyplassen. Det førte til at alle amerikanske og de fleste europeiske flyselskaper innstilte sine flygninger til Ben Gurion-flyplassen.

Resultatet var at tusener av passasjerer ble stående fast, blant dem mange nordmenn.

– Vi vil i løpet av de nærmeste dagene få passasjerene våre hjem, uten at jeg kan si nøyaktig hvor lang tid det vil ta, sier pressesjef Trine Kromann-Mikkelsen i SAS til NTB.

Også Norwegian valgte denne uken å innstille avganger til Israel, men det er foreløpig ikke kjent om selskapet i likhet med SAS har valgt å gjenoppta flygningene.