Høyre vil ikke la Kjos fly med asiatiske flyvertinner

Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan vente seg lite hjelp fra en eventuell borgerlig regjering etter høstens stortingsvalg.

INGEN KJOS-HJELP: -Vi er skeptiske til at Norge skal være først ute med en liberalisering, sier Høyres Torbjørn Røe Isaksen.
Publisert: Publisert:

- Vi er skeptiske til at Norge skal lede an i å tillate bruk av ansatte med asiatiske lønns- og arbeidsvilkår, sier Torbjørn Røe Isaksen, arbeidspolitisk talsmann i Høyre til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Norwegian vil flagge ut til Irland

Norwegian håper en ny regjeringen etter høstens stortingsvalg vil forandre lovverket i favør flyselskapet, men nå tyder mye på at det blir lite hjelp å få fra en borgerlig regjering. Det betyr at Norwegian mest sannsynlig må flagge ut flyene til Irland - uavhengig av høstens valgresultatet.

E24 har tidligere skrevet at Norwegian har bedt regjeringen om en lovendring som tillater bruk av utenlandske ansatte, men regjeringen avviste flyselskapet ønske tidligere i år.

LES OGSÅ: Ikke fritt frem for utenlandske ansatte på norske fly

- Høyre forstår Norwegians bekymring for konkurranse fra utenlandske aktører, særlig asiatiske. Men vi er skeptiske til at Norge skal være først ute med en liberalisering, mener Røe Isaksen.

- Etter hva jeg vet, er det ingen andre europeiske flyselskaper som flyr med asiatisk personale i den utstrekningen som Norwegian ber om, sier han til Dagens Næringsliv, og etterlyser et felles europeisk regelverk.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no