Venter svensk restaurant- og hotelldød: Spår tredobling i konkurser

Antall konkurser i Sverige er ventet å øke kraftig fremover. Ifølge kredittinformasjonselskapet UC vil antall konkurser i hotell- og restaurantbransjen tredobles i løpet av april.

STOCKHOLM: En uteservering på Södermalm i Stockholm i begynnelsen av april.

Pontus Orre
  • Amalie Frøystad Nærø
Publisert: Publisert:

Selskapet presenterte ny konkursstatistikk torsdag.

Blant hoteller og restauranter er det ventet 3,6 konkurser per dag i april. På samme tid for et år siden var antall konkurser 1,2 per dag.

– Det er svært kjedelig å konstatere at konkursutviklingen i hotell-og restaurantbransjen vil øke kraftig, og at antallet trolig kommer til å fortsette å stige fremover, sier økonom Richard Damberg i selskapet.

Han legger til at han øyner et lite håp om at varmen og uteserveringen vil kunne ha en positiv innvirkning i april. Samtidig er han usikker på om dette vil holde.

– Mange selskaper rapporterer om inntektsbortfall på 80 prosent eller mer, og ingen klarer det i lengden.

Samtidig er antall konkurser i varehandelen ventet å øke med 74 prosent. I varehandelen mener selskapet at antall konkurser vil stige til 3,1 konkurser per dag, mot 1,8 på samme tid i fjor.

Totalt spår selskapet at antall konkurser vil øke med 28 prosent i april, og at 700 aksjeselskaper vil komme til å måtte stenge dørene.

Les også

Kan ha vært Norges første corona-konkurs: – Dette er 99,9 prosent viruset sin skyld

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Konkurs
  3. Sverige
  4. Hotell
  5. Varehandel
  6. Restaurant

Flere artikler