Vipps nær 100 millioner i underskudd

Produktet har blitt så populært at det har blitt et verb i det norske språk - men til tross for at vel 75 prosent av alle nordmenn «vippser», opplever Vipps røde tall.

I RØDT: Vipps har gode brukertall, men tjener dårlig med penger - viser resultatrapport DN har fått tilgang til.
Publisert:

Årsresultatet etter skatt endte på minus 93,4 millioner kroner for Vipps, skriver Dagens Næringsliv, etter at selskapet lanserte sin årsrapport.

Vipps-sjef Rune Garborg fokuserer på brukertallene.

– Vi har faktisk nettopp passert én million regningsbetalinger i måneden, sier han til avisen.

Les også

Nets og Vipps med ny avtale: – Forbereder oss på et kontantløst samfunn

Ser lyst på det

Vipps-sjefen ser derfor ikke mørkt på selskapets underskudd, som for fjoråret altså endte på nesten 100 millioner kroner.

Betalingstjenesten Vipps endte 2018 med driftsinntekter på 776 millioner kroner.

Etter å ha lagt til kostnader på over en milliard kroner, ble driftsresultatet minus 255,5 millioner kroner for det relativt ferske selskapet.

Garborg sier underskuddet skyldes at det er kostbart å holde tritt med målgrupper og konkurranse, samtidig som man har gode nok teknologiske løsninger.

Rune Garborg

Satser internasjonalt

Vipps ble lansert av DNB 30. mai 2015 - og er en mobil betalingstjeneste hvor du kan overføre penger til venner eller betale uten KID-nummer.

Siden 2017 utgjør tjenesten et frittstående selskap der DNB er største eier med en andel på 52 prosent, SpareBank 1-alliansen eier 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Gruppen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

Ifølge egen årsrapport har tjenesten over 3,2 millioner brukere, og over 500 000 transaksjoner hver dag. Hele 75 prosent av befolkningen har tatt i bruk Vipps.

I fjor høst ansatte de tidligere Telenor-topp Berit Svendsen for å satse internasjonalt.

Vipps har også lansert Vipps Go for restaurant- og serveringsbransjen, hvor du som kunde kan bestille og betale selv rett fra menyen, men med noe blandet mottakelse. Et av Oslos største uteserveringssteder - Lekter'n - sa nylig opp avtalen.

Les også

Restaurantkjempe kaster ut Vipps

Les også

Vipps skapte trøbbel på nasjonaldagen

Les også

Vipps hadde trøbbel med vennebetaling

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om