Olav Thorstad blir ny toppsjef i kriserammede Plantasjen

Like før et nytt begredelig kvartalsresultat fra Plantasjen gikk den tidligere toppsjefen. Nå har selskapet funnet en etterfølger. 

PLANTASJEN: Olav Thorstad blir ny toppsjef i Plantasjen.

Foto: SATS Group
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Tidligere Sats Group-sjef Olav Thorstad blir ny administrerende direktør i Plantasjen. Det melder selskapet i en pressemelding.

Nyheten kommer drøye fire måneder etter det ble kjent at Daniel Juhlin gikk på dagen et drøyt år etter han startet i stillingen. Styremedlem Christer Åberg har fungert som administrerende direktør etter at Juhlin forlot selskapet.

– Vi vil takke Christer Åberg som har vært fungerende administrerende direktør siden februar. Med hans driftserfaring fra selskapet, vil han fortsette å styrke styret i selskapet, sier visepresident Anders Slettegren i eierselskapet Ratos.

– Samtidig er vi fornøyde med ansettelsen av Olav Thorstad som ny administrerende direktør i Plantasjen. Med hans erfaring fra å drive lønnsomhetsforbedringer i forbruksvareselskaper vil han fortsette å bidra til Plantasjens videre reise hvor et stabilt lønnsomhetsnivå er en prioritet, fortsetter Slettegren.

Motiveres av potensialet

Thorstad gikk av som administrerende direktør i Sats Group i august i fjor, etter over ti år i selskapet. Han vil overta topplederjobben i Plantasjen i oktober.

– Det som virkelig motiverer meg med Plantasjen, er det enorme potensialet som finnes, både innenfor dagens modell og utviklingsmuligheter fremover. Selv om bransjen har en god veksttakt, tror jeg den kan utvikles til så mye mer enn den er i dag, blant annet innenfor miljødimensjonen, sier Thorstad i en melding.

– Og Plantasjen, som Nordens største aktør, har de beste forutsetningene for å ta den ledende rollen her. Men jeg skal passe meg for å mene for mye før jeg får snakket med alle ansatte og høre deres perspektiver på arbeidet som bør gjøres fremover, fortsetter Thorstad

Han begynte på gulvet – nå leder hans XXLs storsatsing i Østerrike: – Jeg er folkets mann

Sliter med store underskudd

Plantasjen har slitt med lønnsomheten den senere tiden. I februar ble det kjent at Ratos skrev ned verdien av selskapet med 600 millioner svenske kroner.

Som følge av nedskrivingen i januar, opplyste Ratos at selskapet i januar så seg nødt til å gjøre et kapitalinnskudd på 200 millioner norske kroner.

Bedre gikk det i grunn ikke i første kvartal. Selskapet måtte da notere seg et driftsresultat (ebitda) på minus 185 millioner kroner. På tross av det var det noe bedre enn året før da driftsresultatet havnet på minus 212 millioner kroner.

Ratos kjøpte Plantasjen tilbake i 2016. Selskapet har rundt 140 butikker fordelt på Norge, Sverige og Finland. I 12-månedersperioden som ble avsluttet 31. mars hade selskapet en omsetning på rundt 4 milliarder svenske kroner.

Publisert:

Flere artikler

  1. Plantasjen øker salget, men økte kostnader tynger resultatet

  2. Slutter som Plantasjen-sjef etter åtte måneder

  3. Plantasjen med underskudd på 202 millioner kroner i fjerde kvartal

  4. Annonsørinnhold

  5. Selvaag Bolig sjefen Rolf Thorsen går på dagen

  6. Nordens største hotellkjede tar nedskrivninger på nær tre mrd. svenske kroner