Tidligere Google-ansatt tiltalt for tyveri av forretningshemmeligheter

En tidligere Google-ansatt er i USA tiltalt for å ha stjålet informasjon om selskapets selvkjørende bilteknologi kort tid før han begynte å jobbe for Uber.

TILTALT: Tidligere Google-ingeniør Anthony Levandowski er tiltalt for å ha stjålet forretningshemmeligheter. Her forlater han retten tirsdag sammen med sin advokat.
Publisert: Publisert:

Ingeniøren risikerer opptil ti års fengsel og millionbøter dersom han blir kjent skyldig etter anklagene, ifølge føderal påtalemyndighet i San Jose i delstaten California.

– Vi har alle rett til å bytte jobb, ingen av oss har rett til å fylle lommene våre på vei ut døra, sa påtaleadvokat David Anderson da han tirsdag kunngjorde de 33 tiltalepunktene om tyveri og forsøk på tyveri av forretningshemmeligheter.

– Tyveri er ikke innovasjon, la Anderson til.

Les også: (+) Blir nest største tek-selskap på børs i Europa: Derfor henger Europas teknologisektor etter USA

Den tiltalte er 39 år gamle Anthony Levandowski, som omtales som en pioner innen teknologien bak selvkjørende biler. En av hans advokater fastholder tirsdag at klienten anser seg selv som uskyldig.

Les på E24+

Bloomberg-kommentar: Verden tynges av overturisme

– Han stjal ingenting fra noen. Denne saken er et oppkok av påstander som allerede er brakt i vanry i en sivil sak som har vært avgjort i over ett år, sier advokat Miles Ehrlich.

Levandowski var en av grunnleggerne av gruppen som jobbet med Waymo, Googles prosjekt for selvkjørende biler som nå er en egen enhet under morselskapet Alphabet. Han jobbet med prosjektet fra 2009 og sa opp fra Google i januar 2016, ifølge tiltalen.

Han startet sitt eget selskap, Otto, som siden ble ervervet av Uber. Tyverianklagene kom fra et sivilt søksmål der Waymo anklaget Uber for å stjele forretningshemmeligheter. Den saken endte med et forlik mellom de to selskapene i fjor. Levandowski fikk sparken fra Uber i 2017.

– Vi tror ikke at noen forretningshemmeligheter tok veien fra Waymo til Uber, sa Ubers direktør etter at forpliktet var inngått.

(©NTB)

Les også

Bekreftet: EU gir Google bot på 41 milliarder

Les også

Ekspertene: Dette betyr EU-dommen for Uber

Les også

EU-domstolen: Uber er et taxiselskap

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om