Norwegian ansetter Jacob Schram som ny konsernsjef

Tidligere Statoil- og Circle K-topp blir ny toppsjef i flyselskapet.

  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Norwegian har ansatt Jacob Schram som ny konsernsjef fra 1. januar 2020, samtidig fortsetter Geir Karlsen som finansdirektør og viseadministrerende direktør. Det opplyser Norwegian i en børsmelding.

– Norwegian har skapt et stykke norsk industrihistorie og det er en ære å bli utnevnt til konsernsjef i dette selskapet. Luftfartsindustrien er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men fremfor alt er luftfarten helt avgjørende for svært mange mennesker, sier Schram i en uttalelse.

Norwegian-aksjen stiger 0,74 prosent til 40,87 kroner onsdag formiddag.

Schram har 30 års erfaring fra ulike direktørstillinger i Circle K, Statoil Fuel & Retail, McDonalds og McKinsey.

– Jeg ser frem til å bruke mine erfaringen til å bygge videre på det grunnlaget Bjørn Kjos, Geir Karlsen og resten av Norwegian-ledelsen har skapt, sammen med dyktige medarbeidere i selskapet. Min viktigste oppgave fremover vil være å bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet og ytterligere befeste posisjonen som en sterk aktør i internasjonal luftfart, sier Schram.

Les på E24+

E24+: Geir Karlsen styrte flere selskaper gjennom stormen. Så kom telefonen fra Norwegian

Nordmannen ledet børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010. Schram gikk inn i den globale ledelsen som Group president i Europa. Han var også den som tok initiativ til den globale omprofileringen til Circle K.

Schram sluttet i Circle K tilbake i 2018, og har brukt tiden etterpå til å fokusere på egne investeringer innen start-ups, samt foredrag i forbindelse med sin egen bok. Han har en mastergrad i økonomi fra Copenhagen Business School.

Får aksjeopsjoner

– Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet, sier styreleder Niels Smedegaard i Norwegian.

– Med Jacob Schram og Geir Karlsen i toppledelsen har vi et solid team på plass for å ta Norwegian videre, fortsetter styrelederen.

Norwegian melder i en separat børsmelding at både Schram og Karlsen vil få 300.000 aksjeopsjoner. Innløsningskursen på disse opsjonene er 43 kroner, og aksjene kan innløses om tre år.

Foreløpig er det ikke kjent hvilken lønn den nye toppsjefen vil få.

Ifølge skattelistene hadde Schram en inntekt på 15,4 millioner kroner i 2018, noe som er 300.000 kroner mindre enn året før.

Ligningsformuen hans var i fjor på 19,5 millioner kroner, ned fra 21,5 millioner kroner året før.

Meldingen fra selskapet
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Kjos om sin etterfølger: – Jeg tror han blir veldig bra

  2. Utskiftningene i Norwegian fortsetter: Her er Jacob Schrams nye ledergruppe

  3. Jacob Schram vil sikre fremtiden for det «norske folkeeventyret» Norwegian

  4. Norwegian-aksjonær: – Flyerfaring har man allerede med Bjørn Kjos

  5. Geir Karlsen om å bli Norwegian-sjef: – En prosess som har gått fort