Norwegian kan bli først med rute mellom Sør-Amerika og Asia

Flere flyselskaper sikler på en rute mellom Sør-Amerika og Asia. Blant selskapene er det norske flyselskapet Norwegian: – En interessant rute.

LANGRUTE: Norwegian er blant flyselskapene som vurderer en rute mellom Sør-Amerika og Asia.
Publisert:

En flyrute planlegges mellom Sør-Amerika og Asia, med den australske byen Perth som mellomstasjon. Det vil bli den første ruten mellom de to kontinentene, skriver The West.

Det norske flyselskapet Norwegians argentinske selskap, Norwegian Air Argentina, har ifølge avisen fått nødvendige tillatelser til å operere ruten fra Buenos Aires til Perth.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier at selskapet skisserte opp flere mulige fremtidige ruter da de søkte om flylisens (AOC) i Argentina, men at de ikke har planer om å lansere en slik rute nå.

– Dette er en interessant rute, men det er ikke noe vi skal lansere med det første og vil i så fall ligge frem i tid, sier Sandaker-Nielsen.

– Vi er et selskap i sterk vekst og vi undersøker hele tiden nye rutemuligheter. I den forbindelse har vi jevnlig dialog med forskjellige land og aktører, men det betyr ikke automatisk at vi skal lansere en rute, fortsetter han.

Norwegian-talsmannen sier også at selskapet synes det er moro at spekulasjoner rundt nye Norwegian-ruter skaper så mye oppmerksomhet.

– Det er jo et tegn på at vår globale ekspansjon og billige langdistanseflyginger har blitt lagt merke til.

Mindre enn 15 timer

Ifølge avisen søker Norwegian om lignende tillatelser i Singapore, for å kunne fly videre fra Perth og opp til Asia, og dermed dekke hele strekningen fra Sør-Amerika.

Les også

Bloomberg: Norwegian i Brasil-møter

China Southern, Singapore Airlines og Qantas har også rettigheter til å fly mellom de to destinasjonene. En flygingen mellom Buenos Aires og Perth vil ta mindre enn 15 timer, ifølge argentinske myndigheter.

Airbus A350 og Boeings 787 og 777 er alle i stand til å fly strekningen, men Norwegian har foreløpig ikke satt noen av sine Dreamlinere (787) i sitt argentinske datterselskap.

Disse opererer per i dag langdistanseruter fra London til Buenos Aires med det britiske datterselskapet.

Norwegian vil innen utgangen av året ha 32 787-Dreamlinere i internasjonal trafikk og øke til 37 i 2019.

Les også

Ryanair-piloter krever at toppsjefen går av

Les også

Dreamliner-konkurrent i størrelse XL

Les også

Norwegians halehelter svinner hen

Publisert:

Her kan du lese mer om