Norwegian leier inn verdens største passasjerfly

Vil gå i rute for Norwegian mellom Gatwick og New York frem til 23. august.

GIGANT: Airbus A380-en har fått påmalt «Save the Coral Reefs» til støtte for Mirpuri Foundation. Her avbildet da det tok av fra Gardermoen torsdag, for å hente strandede charterturister på Mallorca for Thomas Cook Airlines Scandinavia og Ving.

Foto: Fredrik Olastuen NTB scanpix
 • David Bach
Publisert:,

Verdens største passasjerfly, Airbus A380, skal i rute for Norwegian mellom Gatwick og New York, bekrefter kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen overfor E24.

Etter det E24 får opplyst ble avtalen landet onsdag eller torsdag.

– I første omgang er det snakk om en tre ukers tid, opplyser selskapet, som altså ikke utelukker flere perioder med mastodonten i Norwegians navn.

Flynettsteder som flysmart24 og hangar.no har også omtalt nyheten.

Flyet leies inn fra selskapet Hifly, som spesialiserer seg på såkalt «wet lease» av fly til flyselskaper. Det innebærer at selskapet leier både fly og besetning i samme pakke.

Les også

Verdens største passasjerfly i rute til Norge

Kan komme til Oslo igjen

Flyet er så langt innleid frem til 23. august. Fra 24. august skal flyet gå i rute for det franske selskapet Air Austral, ifølge hangar.no.

Maskinen Norwegian nå leier inn er den samme som nettopp hentet strandede nordiske charterturister på Mallorca og Kypros.

Overfor flysmart24.no utelukker Sandaker-Nielsen ikke at flyet kan komme til å dukke opp i rute til og fra Gardermoen etter hvert.

– Man skal aldri si aldri. Men når vi leier inn flyet nå er det for å dekke opp kveldsavgangene til New York fra London, sier han.

Les også

Gullår for Kjos og Kise etter utlån av Norwegian-aksjer

Plass til 471

Airbus A380-maskinen har tidligere flydd 10 år for Singapore Airlines, før Hifly i fjor bestemte seg for å bli det første wet lease-selskapet til å hyre inn et fly av denne typen. Thomas Cook Airlines og Ving var de første til å lease flyet fra Hifly, mens Norwegian og Air Austral nå sørger for at flyet får luft under vingene også fremover.

Det kommer med draktfarger («livery») fra Mirpuri Foundation til støtte for verdens korallrev. Lakken ble påført like i forkant av Farnborough-flymessen i England i juli.

Hiflys hjemmesider kommer det frem at flyet har 471 seter, hvorav 12 finnes i first class-avdelingen og 60 i business class.

Denne setekonfigurasjonen har blitt værende etter at flyet gikk for Singapore Airlines. Det er foreløpig uvisst om man kan bestille first class-seter på Norwegians kveldsruter til New York, da Norwegian vanligvis opererer med to avdelinger, economy- og premium-kabiner.

Her kan du lese mer om

 1. Norwegian
 2. Luftfart

Flere artikler

 1. Flygigant gir plasstrøbbel for Norwegian i New York

 2. Verdens største passasjerfly i rute til Norge

 3. Betalt innhold

  Slik fikk verdens største passasjerfly nytt liv – i Norge

 4. Annonsørinnhold

 5. Oppdaget sprekker i vingene: 25 av verdens største passasjerfly må sjekkes

 6. Legger ned Singapore-ruten