Biden ventes å satse milliarder på elbilmarkedet - Tesla-aksjen stiger

Joe Bidens infrastrukturpakke ventes å inneholde store satsinger på elbilmarkedet. Tesla-aksjen stiger før planen skal presenteres i kveld.

Publisert: Publisert:

Onsdag kveld norsk tid er president Joe Biden ventet å lansere en gigantisk satsing på infrastruktur. Pakken skal være verdt rundt 2.000 milliarder dollar, eller mer enn 17.000 milliarder kroner, ifølge amerikanske medier.

Pengene skal blant annet gå til utvikling av veier, broer, flyplasser, offentlig transport, havner – og elbiler.

Ifølge en melding fra Det hvite hus foreslår Biden å investere til sammen 174 milliarder dollar i elbil-markedet.

Investeringen skal inkludere skatteincentiver, med mål om å gjøre det mer attraktivt å kjøpe ladbare biler.

Den nåværende loven gir elbilprodusenter lov til å kutte avgiftene med 7.500 dollar for hver ladbare bil de selger, frem til de har solgt 200.000 eksemplarer.

Men store selskaper som Tesla og General Motors har passert grensen, og demokrater i Det hvite hus jobber nå med å heve taket, ifølge Marketwatch.

Flere amerikanske medier omtaler investeringsplanene, noe som knyttes til aksjeoppgang for flere elbilprodusenter.

Blant dem er Tesla, som stiger 3,67 prosent. Tesla er for øvrig ventet å rapportere om leveransene sine for første kvartal tidlig i april. Aksjen har klatret mer enn 550 prosent de siste 12 månedene, men har falt rundt seks prosent hittil i år.

General Motors og Nikola har imidlertid snudd nedover etter oppgang i tidlig handel, og er ned henholdsvis 1,1 og 0,43 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no