Microsoft kjøper opp spillprodusenten Bethesda før Xbox-lansering

Prislappen er på 7,5 milliarder dollar, og kunngjøringen kommer rett før forhåndsbestillingene av den nye Xbox-konsollen.

Publisert: Publisert:

Microsoft kunngjorde mandag at de kjøper Zenimax Media for 7,5 milliarder dollar (70,9 milliarder kroner) i kontanter, skriver Bloomberg.

Zenimax Media er blant annet eier av spillutvikleren Bethesda, som er kjent for spillseriene Fallout, The Elder Scrolls og Doom. Oppkjøpet kommer samtidig som både Microsoft og Sony skal lansere nye spillkonsoller i november.

Dette vil være en av de største videospill-anskaffelsene Microsoft har gjennomført, etter at de kjøpte Mojang, produsenten bak Minecraft, for 2,5 milliarder i 2014.

Holdingselskapet Zenimax Media eier også flere spillstudioer på verdensbasis, noe som gir Microsofts Xbox-satsing et markant løft, med nye titler og spillutviklere på deres plattformer før lansering i november.

Xbox-sjefen Phil Spencer skriver i et innlegg på deres nettsider at deres team har jobbet lenge og tett sammen med Bethesda før kjøpet.

Likevel viser det seg at Bethesda har jobbet tettere sammen med Xbox-konkurrent Sony, der de planlegger å lansere to nye spill som skal komme i løpet av 2021, eksklusivt for Play Station 5. Det er usikkert om eksklusivitetsavtalen vil bli påvirket av kjøpet til Microsoft.

Selskapet forventer at avtalen med Zenimax Media skal være gjennomført innen slutten av andre kvartal 2021, som slutter 30 juni.

Aksjen i selskapet er ned nesten to prosent ved 17-tiden mandag.

Microsoft kjøper Zenimax Media (Krever abonnement)

Les også:

Les også

Davids kamp mot Goliat: Dansken som utfordrer tek-gigantene

Les også

Uklart om salg av Tiktok i USA – Microsoft-bud avvist

Publisert: