Lønnsoppgjøret

Fagforeningstopper reagerer på at hovedtillitsvalgte permitteres

LO-forbund ber om møter med vaktselskapene Securitas og Avarn, etter at hovedtillitsvalgte ble permittert midt i streiken.

Det er viktig for oss at de vi kjøper tjenester av følger spillereglene i norsk arbeidsliv, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi etter at hovedtillitsvalgte for de streikende vekterne ble permittert.

Jil Yngland / NTB
 • NTB
Publisert:

– Det er helt hårreisende at vi ser en såkalt seriøs arbeidsgiver som går etter de tillitsvalgte i en streik. Jeg har ikke ord, sier Odd Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet (LO) til Klassekampen.

Begge de to hovedtillitsvalgte fra Norsk Arbeidsmandsforbund er permittert med 60 og 40 prosent fra sine stillinger, fordi 60 og 40 prosent av medlemmene deres er tatt ut i streik.

Både Fagforbundet og Industri Energi, som begge er del av LO, har skrevet brev til henholdsvis Securitas og Avarn, og bedt om et møte med ledelsen. Fagforbundet fordi de har avtale om vakthold fra Securitas i hovedkontoret i Oslo. Industri Energi fordi Avarn er leid inn for å stå for vaktholdet i forbudets bygg i Stavanger.

– Vi er en stor arbeidstakerorganisasjon og det er svært viktig for oss at de vi kjøper tjenester av følger spillereglene i norsk arbeidsliv, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi til Klassekampen.

Både Avarn og Securitas har forsvart bruken av permittering.

Les også

Vekterselskaper permitterer streikelederne

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Lønnsoppgjøret
 2. Streik
 3. Permittering
 4. Arbeidsliv
 5. Fagforbundet

Flere artikler

 1. Vekterselskaper permitterer streikelederne

 2. Mener Securitas-datter opptrer «særdeles umoralsk» under vekterstreiken

 3. Mener selskapene snor seg unna streikebryteri under vekterstreiken

 4. LO-forbund varsler boikott av Wizz Air

 5. Vekterne trapper opp streiken