Britannia stenger og permitterer 300 hotellansatte

Etter nye innstramminger stenger hotellet i Trondheim midlertidig ned. – Det er ikke det samme å reise på femstjerners hotell og ikke få lov til å drikke champagne, sier hotelldirektør Mikael Forselius.

STENGER: Ærverdige Britannia Hotel i Trondheim ser seg nødt til å stenge etter nye innstramminger.
  • Isak Løve Pilskog Loe
Publisert:

Kun tre dager inn i det nye året kom beskjeden om nasjonal skjenkestopp fra regjeringen.

Restriksjonen er en del av en rekke nye tiltak for å stanse den økende smittetrenden, som trer i kraft fra og med 4. januar og foreløpig varer til 18. januar.

Trondheim-hotellet med alle restauranter, barer og spa stenges midlertidig fra og med mandag 4. januar frem til 20. januar.

– Det er ikke grunnlag for å drive restaurant når man ikke kan servere alkohol. Når man ikke kan samle mer enn ti personer, kan vi selvsagt heller ikke ha de arrangementene som var planlagt, sier hotelldirektør Forselius til Adresseavisen som omtalte saken først.

Les også

Nålestikket som avgjør 2021

Ikke det samme uten champis

Hotellsjefen sier til E24 at han har god dialog med både de ansatte og styret.

– Vi har hatt god kommunikasjon med de ansatte. De var forberedt på at dette kunne skje, sier han.

Forselius opplyser videre at forutsetningene deres for å holde åpent baserte seg på om det ble innført skjenkestopp eller ikke.

– Det er ikke det samme å reise på femstjerners hotell og ikke få lov til å drikke champagne, sier han.

HOTELLDIREKTØR: Mikael Forselius tok over som sjef på Britannia i 2016. Her fra sin tid som administrerende direktør for Røros Hotell.
Les også

Næringslivet betalte millioner for å få Michelin til Trondheim

Bedre weekendbelegg enn i 2019

Til tross for en dårlig start på 2021, er Forselius er ikke bekymret for hotellets fremtid.

Han ønsker ikke å gå ut med prognoser for det nye året, men er tydelig på at hotellet tåler en «økonomisk støyt».

– Jeg har god kommunikasjon med styrets leder Odd Reitan, og hans visjon for hotellet er langsiktig, sier han til E24.

Ifølge hotelldirektøren hadde hotellet godt belegg i året som gikk.

– Belegget har nesten vært like godt i 2020, som året før. Og weekendbelegget har faktisk vært bedre, sier han.

Nå håper han på bedring ut over året.

– Vi har full tiltro til regjeringens restriksjoner, og håper dette blir en siste karantene for Norge, avslutter han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hotell
  2. Odd Reitan
  3. Trondheim
  4. Restaurant
  5. Reiseliv

Flere artikler

  1. Massive avbestillinger hos påskeaktørene: – Håpløst

  2. Må stenge hoteller i påsken: – Avbestillingene har rast inn

  3. Trondheim-hotell jubler etter nye skjenkeregler

  4. Betalt innhold

    Hun har vært hotelldirektør i tre uker. Mandag måtte hun stenge ned driften og låse døren.

  5. Varsler permitteringer og konkurser i nord etter nye tiltak