TUI: Nå bestiller flere nordmenn ferier til neste år

Da vaksinasjonsnyheten kom, løsnet salget av feriereiser i flere europeiske land, men i Norge har salget gått tregt. Nå begynner det også her, melder TUI.

HET: For sommeren peiler folk seg ikke uventet inn mot steder som har håndtert coronakrisen relativt godt til nå. På topp hos TUI ligger Rhodos, Kreta og Kypros. Til vinteren er Gran Canaria favoritten, med tre firedeler av bestillingene.
 • NTB-Mette Estep
Publisert: Publisert:

– Dette er selvfølgelig langt unna et normalt salgsår, og volumene er fortsatt lave. men vi ser en positiv trend, reiseoptimismen er tilbake og folk begynner å planlegge og se framover, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i TUI i Norge til NTB.

Den globale reisearrangøren TUI sammenligner salgstallene fra Norge de siste to ukene med ukene før, da det var veldig stille. Salg av ferier sommeren 2021 har da økt med 111 prosent, mens økningen er på 262 prosent for neste vinter.

De ønsker ikke å oppgi antall reiser de har solgt.

Les også

Dette er regjeringens anbefalinger før julefeiringen

Årets ferie flyttet til neste år

En faktor som sannsynligvis vil begrense salget sammenlignet med i fjor, er at mange allerede har en ferie klar – ubenyttede reiser fra i år, som de har valgt å flytte til neste år heller enn å få refundert utgiftene.

På regjeringens pressekonferanse onsdag ble regjeringen spurt av NTB om det er lurt av nordmenn å begynne bestille sommerens ferier allerede nå.

– Det er en vurdering som hver enkelt må gjøre. Men det er jo sånn at vi regner med at vi skal leve med pandemien også i 2021. Hvis alt går bra med vaksinen, både godkjenning, produksjon, distribusjon, så vil sommeren 2021 kunne være annerledes enn sommeren 2020, sier helse og omsorgsminister Bent Høie (H).

Les også

Vedder over 30 milliarder på kollaps i vaksinekandidat

Avbestillingsforsikring

– Jeg ville iallfall hatt en avbestillingsforsikring som var god, sier statsminister Erna Solberg (H).

Høie minner om at man må ta med i betraktningen når man planlegger, at situasjonen vil være ulik i ulike land.

– Så er det dessverre slik at vi er i en tid der det å drive med den type langtidsplanlegging er litt vanskeligere enn det som det har vært tidligere, sier han.

Les også

Pfizer-vaksine godkjent i Storbritannia – starter vaksinering neste uke

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Krisen i reiselivet
 2. Coronaviruset
 3. Reiseliv
 4. Vaksine
 5. Ferie

Flere artikler

 1. Norsk reiseliv jubler: Nå kan det bli høstferie i utlandet

 2. Reising blir dyrere i 2021

 3. Usikkerheten ulmer – men reisegleden sprer seg: – Vi må jo kose oss!

 4. Reiselivet håper på ny runde med norgesferie: – Handler om å komme over kneika

 5. Norwegian fikk 50 prosent økning i bestillinger etter gjenåpningsnyhet