Wizz Air har fem coronasmittede etter én ukes drift i Norge

Fem besetningsmedlemmer i Wizz Air på ruter i Norge har testet positivt på corona. – Helseministeren må gripe inn, sier Oslos byrådsleder Raymond Johansen.

Wizz Air begynte å fly innenriks i Norge torsdag i forrige uke. Hittil er fem besetningsmedlemmer i Norge bekreftet smittet av koronaviruset.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Fem av våre besetningsmedlemmer har testet positivt, og tre av dem er allerede på bedringens vei. De to siste vil bli testet på nytt torsdag. Alle er isolert i tråd med norsk regelverk, skriver informasjonsdirektør Andras Rado i Wizz Air i en epost til Dagens Næringsliv.

Det er nå en uke siden selskapet begynte å fly innenriks i Norge med fly og ansatte stasjonert på Oslo lufthavn. Mye av virksomheten baserer seg på å bruke piloter og kabinansatte fra Polen, der det er mye mer coronasmitte enn i Norge.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier virksomheten i Norge må stenges hvis det er fare for at Wizz Air importerer smitte til Norge.

– Over 100 kommuner i Norge har allerede smitte importert fra Polen. Flyene derfra kan være potensielle smittebomber, og Wizz Air kan være en superspreder, sier Johansen til DN.

Han mener selskapet opptrer uansvarlig.

– Helseministeren må gripe inn overfor Wizz Air. Hvis ikke de kan gi gode svar, må deres forretning i Norge stanses umiddelbart. Vi kan ikke ta slike sjanser, sier Johansen.

Les også

Demonstrasjon mot Wizz Air på norske flyplasser

Publisert: