Kvartalsrapporter

Norway Royal Salmon med kraftig resultatfall i tredje kvartal

Norway Royal Salmon kutter forventet slaktevolum for 2020 til 32.500 tonn, men venter at neste års slakt øker til 40.000 tonn.

NRS
  • Camilla Knudsen
Publisert:

Lakseoppdretteren Norway Royal Salmon (NRS) leverer et operasjonelt driftsresultat på 35 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 131 millioner på samme tid i fjor.

– Markedsprisen på laks har som normalt vært sesongmessig lav i kvartalet, men er i tillegg påvirket av covid-19 pandemien. NRS slaktet ut en generasjon i kvartalet som har hatt høye produksjonskostnader. Marginene våre i dette kvartalet er derfor preget av dette, forklarer konsernsjef Charles Høstlund i børsmeldingen.

– Vi har hatt god vekst gjennom kvartalet, og ved å starte å slakte på ny generasjon forventer vi derfor lavere produksjonskostnader i neste kvartal, sier han videre.

NRS opererer hovedsakelig i Troms og Finnmark.

Les på E24+

Vil doble lakseoppdrett i Tromsø: – Det blir færre områder igjen med urørt natur

Endrer slaktemål

I tredje kvartal slaktet selskapet 10.058 tonn laks, som er en oppgang på 42 prosent fra samme kvartal i fjor.

NRS kutter imidlertid sitt slaktemål for året til 32.500 tonn fra tidligere 35.000 tonn, men venter å økte volumet til 40.000 tonn neste år.

Inntektene er marginalt høyere på 1,41 milliarder kroner i tredje kvartal, og totalt resultat etter skatt endte på 147 millioner kroner, opp fra et underskudd på 24 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Justeringer for biomasse, det vil si verdien av fisken i sjøen, løfter resultatet med nær 111 millioner kroner.

Børsnotering av Arctic Fish

Selskapet melder samtidig at det vurderer børsnotering av sin deleide islandske virksomhet Arctic Fish innen første kvartal 2021.

– Vi ønsker å ta dette selskapet et steg videre, og har derfor engasjert finansielle rådgivere for å utforske en potensiell notering av Arctic Fish på Merkur Market. Et mulig resultat av denne prosessen er at NRS øker sitt eierskap i Arctic Fish etter transaksjonen, sier Charles Høstlund.

NRS eier 50 prosent av Arctic Fish og har ikke til hensikt å selge noen aksjer i forbindelse med børsnoteringen. DNB Markets, Pareto Securities og Arion Bank er engasjert som finansielle rådgivere.

Arctic Fish har for tiden lisenser for lakseoppdrett med en kapasitet på 11.800 tonn, og søknader om ytterligere 21.100 tonn. Selskapet forventer å slakte rundt 7.700 tonn i 2020, 11.700 tonn i 2021, og å gradvis øke slaktevolumene til om lag 24.000 tonn i 2025.

Selskapet gjentar at det foregår diskusjoner om en sammenslåing med Midt-Norsk Havbruk, men at utfallet fortsatt er uklart.

Børsmeldingen finner du her
Les på E24+

Merkur-nykommere vil trenge mer penger

Les på E24+

Ole-Eirik Lerøy: – Har vanskelig for å se en grønnere virksomhet enn lakseoppdrett

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Norway Royal Salmon
  3. Aksjelive
  4. Regnskap og resultater
  5. Resultatrushet
  6. Laks
  7. Oppdrettsnæring

Flere artikler