Ny dagsrekord for Vinmonopolet: Solgte over 1,05 millioner liter fredag

Det rekordhøye salget kommer bare to dager etter den forrige salgsrekorden før Kristi himmelfartsdag.

Under pandemien har nordmenn blitt godt vant med å stå i kø for å slippe inn på Vinmonopolet.
Publisert:

– Vi har solgt en million og 56 000 liter fordelt på 330 000 kunder, forteller pressevakt Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet til Børsen fredag kveld.

Over hele landet ble det fredag rapporert om lange polkøer de siste handelsdagene før 17. mai, og i løpet av dagens første handelstime ble det solgt 130.000 liter til 36.000 kunder.

Både på Grønland, Carl Berner, og på Grünerløkka i Oslo strakk køen seg over hundre meter nedover veien fra inngangsdøren til polet.

Polet advarte tidligere denne måneden mot «monsterkøer» før 17. mai, som i år faller på en mandag.

Vinmonopolet gikk også ut og ba nordmenn planlegge polhandelen sin i år slik at færrest mulig kommer i siste liten.

– Det blir mest sannsynlig hektisk i morgen også. Det er forventa, sier Asp til Børsen.

– Det er jo rett før 17. mai og det er en lørdag. Men butikkene er godt trent og vet hva som venter dem, så det skal gå fint.

Les også

Vinmonopolet advarer: Frykter «monsterkø» før 17. mai

Salgsrekord før Kristi himmelfart

Onsdag denne uken satte polet en foreløpig ny dagsrekord med en omsetning på 960.000 liter alkoholholdig drikke. Forrige rekord var på 930.000 liter den 30. april i år, da polet var oppe i 50.000 kunder i timen.

Kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet påpeker at nordmenn så langt i pandemien har vært flinke til å spre handlingen sin utover før store høytider.

Han har også fått med seg de lange køene og peker på at de er ekstra lange i år på grunn av hensynet til smittevern. Det er både begrenset menge kunder inne i butikken, og for de i køen skal det være minst en meter avstand.

Polet hadde i fjor et salgsanslag på 16,7 milliarder kroner i 2021, men etter at det kom nye muterte virus og store områder ble stengt ned igjen, har det oppjustert salgsanslaget sitt med 2,8 milliarder kroner.

Tidligere i år rapportere Vinmonopolet om eksplosjon i nettsalget da flere utsalg ble rammet av nedstengninger.

Da oppsto det raskt polkøer i områder hvor utsalgene fortsatt holdt åpent. Regjeringen snudde etter kort tid og åpnet polutsalgene igjen.

Les også

Lange polkøer: – Ladet opp mobilen og øreproppene mine før jeg stilte meg i kø

Publisert: