Polarbröd satser nær 200 mill. på ny fabrikk etter brann

En måned etter at en brann ødela Polarbröds bakeri i Ãlvsbyn har selskapet tatt beslutningen om å bygge opp fabrikken igjen.

Fabrikken i Älvsbyn ble totalskadet i brann.

Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Det skriver selskapet i en pressemelding fredag morgen.

Det er satt av 183 millioner svenske kroner (191 mill. norske kroner) til første etappe i av det nye bakeriet. Målet med prosjektet er at selskapet igjen skal kunne bake Polarbröd i Älvsbyn om et års tid.

Planen er å bygge en bakerilinje på den nye fabrikken, hvor de best solgte produktene skal produseres. I tillegg vil man bygge et nytt fryselager. Rundt 25 personer vil få jobb ved den nye fabrikken.

Kort tid etter storbrannen ble det kjent at Polarbröd varslet 131 ansatte om oppsigelse. Det skjedde samtidig som selskapet la opp til at det ville ta to år å bygge opp fabrikken igjen, noe som nå altså har endret seg.

– VI har funnet en måte å komme i gang på raskere enn ventet med første del av bakeriet. Det føles fantastisk at vi allerede nå er på vei tilbake, sier Polarbröd-sjef Anders E. Johansson i uttalelsen.

Samtidig planlegger Polarbröd å investere 13,6 millioner svenske kroner på fabrikken i Bredbyn i Västernorrland. Denne fabrikken var den eneste Polarbröd hadde igjen etter storbrannen i Älvsbyn.

Denne investeringen innebærer økt kapasitet og effektivitet som på årsbasis skal kunne resultere i 13.000 tonn brød. Satsingen gjør at selskapet kan tilby 18 av de ansatte ved Älvsbyn-fabrikken nye jobber i Bredbyn fra midten av oktober, skriver selskapet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Fabrikk
  2. Bakeri

Flere artikler