Topper i næringslivet ber om løsning for reiselivet innen tre uker

Det trengs en løsning for arrangørene av pakkereiser før Stortinget tar ferie, skriver LO, NHO, Virke, Norges Rederiforbund og Norsk Reiseliv i et felles brev.

Turister som reiser med Flåmsbana stopper ved Kjosfossen for å ta bilde av huldra. Norsk reiseliv sliter med å stille garantier for pakketurer.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Brevet er sendt til finansminister Jan Tore Sanner (H), næringsminister Iselin Nybø (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), skriver Dagens Næringsliv.

– Vi vil understreke behovet for en snarlig løsning og for at regjeringen prioriterer saken. Pakkereisearrangørene er forpliktet til å stille garanti allerede i desember 2020, og det er derfor avgjørende at det kommer på plass en løsning før Stortinget tar juleferie, heter det i brevet.

De fem toppsjefene i organisasjonene foreslår å finansiere en statlig garantiordning med ubrukte midler fra lånerammen på 1,5 milliarder kroner som Stortinget etablerte for reisearrangørene i sommer. Overfor Dagens Næringsliv bekrefter Innovasjon Norge at under 280 millioner kroner så langt er innvilget.

Les også

Asko er tildelt Næringslivets klimapris 2020

Les på E24+

Hvorfor krangler vi om formuesskatt i et av verdens minst ulike land?

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. NHO
 3. Virke
 4. Norges Rederiforbund
 5. LO
 6. Coronaviruset
 7. Stortinget

Flere artikler

 1. Reisegarantifondet frykter konkursras

 2. Nye corona-tiltak: - Dødsstøt for reiselivet

 3. NHO: Krever nye kompensasjonstiltak inn i 2021

 4. Skuffet over forlenget skjenkestopp: – Vanskelig å se logikken

 5. Ny krisepakke for reiselivet: Blir manuell behandling