DN: Kygo saksøkt av skatteetaten

Skatteetaten tar pant i Kygos gigantvilla og saksøker artisten for 15 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Kygos talsperson sier til avisen at saken er en «misforståelse og forglemmelse».

HERSKAPELIG: Kygos eiendom på Hopsneset i Bergen, som han kjøpte for 41 millioner kroner i 2018.
Publisert:

Artisten Kyrre Gørvell-Dahll (30), bedre kjent som Kygo, tjente 46,2 millioner kroner i 2020. Nå krever Skatteetaten penger for en ubetalt skatteregning i millionklassen.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen, mener Skatteetaten at den anerkjente artisten ikke har betalt inn det han skylder i skatt. Nå krever etaten over 15 millioner kroner av Gørvell-Dahll for det ubetalte skattekravet. I tillegg, har skatteetaten tatt pant i artistens villa på Hopsneset ved Paradis i Bergen.

– Det skyldes en misforståelse og forglemmelse fra vår side. Vår advokat har vært i kontakt med Skatteetaten og vi håper å få ordnet dette så snart som mulig, sier Gørvell-Dahlls stefar og talsperson Jan Magnus Bjordal til DN.

ANERKJENT: Kygo under en konsert på festivalen Findings i 2019.

Boligen på over 1000 kvadratmeter har blant annet åtte soverom et eget bibliotek og en hestehall, og ble kjøpt av Gørvell-Dahl for 41 millioner kroner. Villaen på Hopsneset var da den ble solgt til Kygo i 2018, Bergens dyreste bolig noensinne.

Kygo slo for alvor gjennom i 2013, og er blant annet kjent for sine remikser av kjente låter. Han har senere gitt ut egne produksjoner, og har tronet topplister verden over. Bergenseren har vunnet flere priser, deriblant to Spellemannspriser.

Publisert:

Her kan du lese mer om