Bekrefter omikronsmitte etter Scatec-julebord

Mellom 50 og 60 personer er smittet etter utbruddet som stammer fra et julebord avholdt av det børsnoterte selskapet Scatec. Antallet er ventet å øke.

Publisert:

Assisterende smittevernoverlege i Frogner Bydel, Tine Ravlo, bekreftet onsdag kveld til Aftenposten/E24 at mistanken om et større utbrudd av omikronsmitte i Oslo stammer fra et julebord avholdt av det børsnoterte selskapet Scatec.

– Så langt er en person påvist smittet med omikron, og det forventes flere tilfeller. Det jobbes aktivt med smittesporing for å begrense smitteveier og forhindre større utbrudd. Her er det tett dialog mellom Oslo kommune og helsemyndighetene, skriver kommunen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

50–60 smittet

Mellom 50 og 60 personer er bekreftet i forbindelse med utbruddet. Ifølge Ravlo kan tallet øke. Onsdag sa hun til at det er «høy sannsynlighet» for at de smittede er smittet med omikronvarianten.

Scatecs kommunikasjonssjef Stian Tvede Karlsen sa at de ikke hadde noen ytterligere kommentar da E24 tok kontakt i forbindelse med omikron-mistanken. Han bekreftet tidligere at de har ansatte som har testet positivt for coronavirus.

– Den positive prøven kom etter et juleselskap fredag 26. november, forklarte Karlsen.

Ifølge kommunikasjonssjefen hadde ingen av deltagerne testet positivt for coronavirus i forkant av festen.

– Vi har et strengt regime ut ifra det som anbefales fra myndighetene, og så har det vært en utvikling som gjorde at vi ville ta spesielle hensyn. Kun vaksinerte fikk delta på selskapet, og alle måtte teste negativt på forhånd.

Scatec bygger, eier og operer solenergianlegg. Selskapet har virksomheter i 35 land, og det største kontoret i utlandet ligger i Sør-Afrika.

Kom nylig fra Cape Town-kontoret

Ansatte som var på juleselskapet hadde nylig vært på kontoret i Cape Town, ifølge Scatec.

– I hele høst og frem til omikronvarianten ble oppdaget, har ansatte vært på reise til vårt største utenlandskontor i Cape Town. Og det var deltagere på juleselskapet som har nylig vært der, sier Roar Haugland, VP for Health, Safety, Security and Environment for Scatec, og leder for kriseberedskapsteamet til selskapet.

Han legger også til at de har fulgt myndighetenes råd under pandemien, og har innført ekstra tiltak for å beskytte samfunnet rundt og de ansatte.

– Dette arbeidet vil fortsette i vår oppfølging av ansatte, og vi samarbeider med bydelsoverlegen for å sørge for at smitten begrenses i størst mulig grad, sier han.

Les også

Omikron påvist i Norge

Den nye varianten av coronaviruset, omikron, ble påvist i Sør-Afrika på torsdag i forrige uke – dagen før juleselskapet i Scatec.

Kommunikasjonssjef Karlsen opplyser at ingen ansatte på festen hadde ankommet Norge fra Sør-Afrika etter dette.

De første tilfellene av omikron i Norge ble påvist i Øygarden og Ullensaker onsdag.

120 deltagere

Scatec opplyser at de hadde 120 deltagere på juleselskapet, men ønsker ikke å dele det nøyaktige antallet som er smittet etter råd fra smittevernoverlegen i Frogner bydel.

Onsdag rykket Oslo kommune ut og ba alle som har vært på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november i tidsrommet 22.30 til 03.00 om å teste seg. Det var her julebordet fant sted.

De oppfordret også folk som har vært på Old Irish Pub på Majorstuen lørdag 27. november i tidsrommet 22.00 til 01.00 om å ta en test. En av gjestene på julebordet var her på lørdagen før personen fikk påvist smitte.

Publisert:

Her kan du lese mer om