Gustav Magnar Witzøe legger 110 mill. i ny veldedig stiftelse

Salmar-arving og milliardær Gustav Magnar Witzøe oppretter stiftelsen «W Initiative», som skal jobbe for humanitære tiltak rettet mot barn og unge.

Publisert: Publisert:

– Du kan få mye lagt i fanget, men ikke en opplevelse av mening. Motivasjonen min for å jobbe med noe har aldri vært så stor som her, sier Gustav Magnar Witzøe til Adresseavisen og næringslivsnettstedet MN24 (bak mur)

Stiftelsen har en startkapital på 110 millioner kroner fra Witzøes familieselskap.

Witzøe - som ifølge skattelistene er Norges rikeste - skal selv lede styret som skal velge ut prosjektene som skal få støtte, skriver Adressa/MN24. Et startprosjekter er pekt ut: To millioner kroner til bedre vann- og sanitærforhold i Uganda.

Eier 97 prosent av familiebedriften

Nyheten kommer bare dager etter at Witzøe var gjest på talkshowet Skavlan, hvor han uttalte at «det er vanskelig å bli motivert av penger».

28-årige Gustav Magnar Witzøe har nå ingen formelle roller i familiens sjømatkonsern, rent bortsett fra at han eier 97 prosent av eierselskapet Kvarv AS.

Det er rundt 30 år siden faren hans, Gustav Witzøe, startet oppdrettsselskapet Salmar på Frøya. Siden den gang har selskapet vokst fra 11 til rundt 1.700 ansatte.

Blant verdens rikeste under 30

I dag er lakseoppdretteren det nest største sjømatselskapet på Oslo Børs, med en markedsverdi på rundt 60 milliarder kroner.

I 2011 overførte faren Gustav Witzøe bortiomot samtlige aksjer i familiens investeringsselskap Kverva, med Salmar i porteføljen, til sønnen i frykt for arveskattesmell.

Da sønn Witzøe i 2019 sto med en ligningsført formue på 21 milliarder kroner. rykket han forbi Kjell Inge Røkke som Norges rikeste, og kuppet samtidig førsteplassen på Forbes-liste over verdens rikeste under 30 år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om