Inntektshopp for Thomas Alsgaard

Lederutvikling og foredrag gir gode penger i kassen for skilegenden Thomas Alsgaard som økte inntektene med nesten 90 prosent i fjor.

Thomas Alsgaard kan smile over fjorårets årsregnskap.
  • Adeel Tariq
Publisert: Publisert:

Selskapet til skilegenden Thomas Alsgaard omsatte for 2,1 millioner i regnskapsåret 2021, opp fra 1,1 millioner kroner året før. Dette fremkommer i selskapets regnskap, innhentet fra Brønnøysundregistrene.

Det tilsvarer en inntektsøkning på 88 prosent.

Samtidig viser det ferske årsregnskapet at selskapet fikk et årsresultat på 746.000 i 2021, som er det høyeste siden 2014. Overskuddet gikk i sin helhet til å styrke egenkapitalen til selskapet som driver innenfor «bedriftsrådgivning».

Alsgaard har siden han la opp for godt i 2015, i hovedsak drevet med foredrag og lederutvikling.

Den betydelige økningen i inntekten resulterte i at fjoråret ga god utdeling for privatøkonomien til skistjernen. Som daglig leder tok han ut omtrent 607.000 i lønn. Lønnen er skrudd opp fra rundt 496.000 i 2020.

Den tidligere skistjernen ønsker ikke å kommentere årsresultatet.

Les også

Northug-selskap har aldri hatt lavere overskudd

Er i full sving

Alsgaard, med 11 gullmedaljer rundt halsen fra sin karriere som langrennsløper, har i ettertid av skikarrieren vært i full sving med flere prosjekter.

Han har blant annet vært inne på eiersiden til flere restauranter, hvor det seneste tilskuddet er det franske brasseriet Coucou på Frogner i Oslo, som han åpnet sammen med James Maxwell-Stewart i fjor. Alsgaard har også vært deltager i flere reality-programmer, blant annet «71 grader nord» og «Skal vi danse».

I tillegg til foredragsvirksomhet, driver Alsgaard i dag podkasten «Olafsen og Alsgaard» sammen med Helene Olafsen, og i november i fjor ble han en del av e-sportsorganisasjonen Apeks som sportslig leder, for å hjelpe norske gamere. I en pressemelding sa han at han skulle bidra med det psykiske i veien mot å bli blant de beste utøverne innen e-sport.

På reisefot siden han var 18

Men alt har ikke alltid gått på skinner for den tidligere skistjernen.

I 2018 la Alsgaard ned privatlaget sitt etter vanskeligheter med å finne en ny hovedsponsor.

– Jeg fant ut at jeg hadde vært på reisefot rundt hundre dager årlig siden jeg var 18 år, så jeg måtte prioritere familien mer, sa Alsgaard til E24 i 2018.

Les også

Starter opp igjen etter to konkurser på to år – kunde mener de lyver

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Thomas Alsgaard
  2. Regnskap og resultater
  3. Inntekt
  4. Brønnøysundregistrene

Flere artikler

  1. Millionene renner inn for Harald Rønneberg – leverer beste årsresultat noensinne

  2. Truls Svendsen tok ut 5 millioner i utbytte i fjor

  3. Therese Johaug økte resultatet i sitt siste år som aktiv skiløper

  4. Rekordår for Isabel Raad

  5. Skeidar deler ut 50 millioner til eierne