Prisene på Obos-boliger i Oslo fortsetter å falle

Boligutbyggerens priser har steget 4,3 prosent de siste 12 månedene, men fra november til desember falt prisene 0,8 prosent.

  • Maiken Svendsen
Publisert:

– Dette er som ventet, boligprisene pleier å falle i desember, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i pressemeldingen.

Prisene på Obos’ bruktboliger falt 0,8 prosent i Oslo i desember og ned 2,1 prosent i hele landet.

De siste 12 månedene har prisene på Obos-boliger i Oslo steget 4,3 prosent, mens i resten av landet har de steget 3,6 prosent, ifølge pressemeldingen.

– Boligmarkedet later til å være i bra balanse, og aktiviteten holder seg høy. Det gjelder både brukte og nye boliger, sier Monsvold i meldingen og påpeker at nyboligsalget tok seg opp i siste del av desember.

Les også

Venter rekordmange førstegangskjøpere

I Oslo ble det omsatt færre brukte Obos-boliger i desember 2021 sammenlignet med samme tid i 2020.

– Sammenlignet med desember de fem siste årene var aktiviteten høy. I Oslo var den 16 prosent over snittet for perioden, skriver Obos i meldingen.

Hadde forventet reaksjon i desember

Meglersjefene i DNB Eiendom og Privatmegleren har tidligere sagt at det var høy aktivitet for dem i desember.

– November var en ekstremt sterk måned, så jeg trodde vi skulle få en reaksjon i desember, men tvert imot, sa Grethe Meier, administrerende direktør i Privatmegleren til E24 søndag.

Les også

Eksperter tror boligmarkedet vil normalisere seg i 2022

I november meldte også Eiendom Norge om høye salgstall. Det ble solgt mer enn 8500 boliger, opp over 5 prosent sammenlignet med samme måned i 2020.

– Et voldsomt sterkt volum og en veldig stor sikkerhet for at vi får det året gjennom historien med størst salgstall, sa administrerende direktør Henning Lauridsen etter at novembertallene ble presentert.

Les på E24+

Boligeksperter: Byene som kan bli vekstvinnere i 2022

Obos-statistikken dekker omtrent 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo. Hovedstaden hadde det største novemberfallet i Obos-prisene på 12 år i november.

Prisene falt da med 1,7 prosent i Oslo og 1,4 prosent for hele landet sett under ett. I samme måned viste Eiendom Norges statistikk at boligprisene falt 0,6 prosent for hele landet.

Venter prisvekst på rundt 3 prosent

Fremover forventer Monsvold i Obos en «forsiktig prisvekst» på rundt 3 prosent.

– Lav arbeidsledighet og utsikter til høyere lønnsvekst kan motvirke et større prisfall som følge av økt rente. Selv om nedstenginger av smittevernhensyn kan gi en midlertidig økning i ledighet i noen sektorer, ligger det an til et arbeidsmarked med mange ledige stillinger og høyere lønnsvekst, forklarer hun.

Les også

Nye regler fra nyttår: Meglertopp advarer mot å ta lettere på boligkjøp

Eiendom Norge har tidligere uttalt at de forventer en boligprisvekst på 4 prosent, mens Norges Bank i desember jekket opp anslaget sitt til 2,8 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Obos
  2. Boligpriser
  3. Boligsalg

Flere artikler

  1. Prisene på Obos-boliger steg kraftig i januar

  2. Største novemberfall for Obos-prisene i Oslo på 12 år

  3. Meglertopp mener boligmarkedet har snudd

  4. Boligprisene steg 0,3 prosent i april

  5. Venter sterk desember for boligprisene: – Vi har blitt en nasjon av bolignomader