Heim Gastropub kaller tilbake 132 ansatte

Restaurantkjeden Heim Gastropub kaller tilbake de ansatte og vil gi dem kurs mens de venter på at nasjonal skjenkestopp oppheves. – Håper det kan gi folk mer trygghet og ro, sier markedssjefen.

Heim Gastropub vil tilby kurs til de ansatte mens de venter på gjenåpning. Bildet er fra en av deres restauranter.
Publisert:

Mandag ble det klart at SV og regjeringen har kommet til enighet om å heve makstaket i lønnsstøtteordningen til 40.000 kroner i måneden per ansatt. Samme dag bestemte restaurantkjeden Heim Gastropub seg for å trekke tilbake de 132 permitteringsvarslene de sendte ut fredag i forrige uke.

– Lønnsstøtten gjorde det litt enklere for oss, men vi bestemte oss for dette fordi folkene våre er de viktigste ressursene vi har og de har vært igjennom dette tre ganger nå, sier markedssjef Carl-Martin Rønningen.

Selv om lønnsstøtten har gjort det mulig for kjeden å ta tilbake de ansatte, så understreker markedssjefen at det å ta tilbake de ansatte ikke er gunstig for bedriften økonomisk da de må dekke den største delen av regningen.

Les også

Permittert for tredje gang: – Jeg er kjempebekymret

Rønningen forteller at de nå vil bruke noe av tiden de må holde stengt på å kurse de ansatte.

– Vi er i dialog med leverandører så vi kan gi de ansatte kurs på øl, vin og cocktails, så vi kan rigge oss til gjenåpning. Dette er noe som det ellers ikke er mulig å få til i høysesongen.

Han sier videre at det har vært vanskelig å rekruttere ansatte og at de nå håper å kunne bidra til mer forutsigbarhet.

– Jeg håper det kan gi folk mer trygghet og ro.

Les også

Nordic Choice dropper massepermitteringer

Har ikke bestemt seg

Administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen sa mandag at de fortløpende vurderer om de må permittere de ansatte eller ikke. Rundt 350 av deres ansatte har fått permitteringsvarsel.

Fursetgruppen eier blant annet Grand Café og Lofoten Fiskerestaurant i Oslo.

Tirsdag sier Sæther til E24 at de fremdeles undersøker om de kan unngå permitteringer.

Fursetgruppen eier blant annet Lofoten Fiskerestaurant i Oslo, og har sendt ut 300 permitteringsvarsler.

Rekom er blant de største utelivskonsernene i Norden, og i Norge driver barer og utesteder som Heidi’s Bier Bar, Lawo, Stortorvets Gjæstgiveri og Beverly.

Den 15. desember sa Rekom Norge-sjef Frederik Mygind til E24 at de har stengt alle stedene de eier og sendt permitteringsvarsler til de ansatte. Ifølge Mygind berører dette alle av deres omtrent 600 medarbeidere.

Les også

Permittert for tredje gang: – Jeg er kjempebekymret

Alle eller ingen

I tillegg til at maksbeløpet for lønnsstøtte øker med 10.000 kroner, forlenges fristen for å ta tilbake permitterte ansatte fra 21. til 23. desember.

NHO, Virke og LO sa mandag at de alle var mer fornøyd med denne utgaven av lønnsstøtten enn den vi hadde tidligere. Arbeidsgiverorganisasjonene Virke og NHO mener samtidig at «alle eller ingen»-prinsippet for at flere enn nødvendig blir permittert.

Prinsippet betyr at dersom en eneste ansatt permitteres, blir bedriften diskvalifisert fra lønnsstøtte.

Flere av bedriftene E24 har snakket med peker på dette som det største problemet med ordningen.

– Hovedproblemet er også at man enten må ta tilbake alle eller ingen. Det er synd at departementene ikke snakket om dette før de innførte skjenkestopp, sa Gjøran Sæther i Fursetgruppen til E24 mandag.

Publisert:
Gå til e24.no