Jamie Olivers restaurantkjeder er i ferd med å kollapse

Restaurantkjedene til den britiske stjernekokken Jamie Oliver er satt under administrasjon, bekrefter han selv. Nesten alle butikkene er stengt, og 1.000 personer mister jobben. 

Foto: Paul Miller EPA
  • Hans Jordheim
Publisert:,

– Jeg er svært lei meg for dette resultatet, og jeg vil gjerne takke alle ansatte og våre leverandører som med liv og sjel har drevet denne forretningen i over ti år, skriver Jamie Oliver selv på Twitter.

22 av 25 restaurantene i kjendiskokkens restaurantkjede er allerede stengt. KPMG, som overtar styringen av restaurantkjeden, bekrefter i en uttalelse at 1.000 personer nå bli sagt opp.

Ifølge BBC betyr dette ingen endringer for Jamie Oliver Holdings som drifter virksomheten for de internasjonale franchisene.

The Guardian skriver at Jamie Oliver har forsøkt å få til et salg de siste månedene, etter at kjeden i lengre tid har slitt med fotfeste i markedet som har ført til konkurs for kjeder som Carluccio’s, Byron Burger og Gourmet Burger Kitchen.

For det er ingen hemmelighet at restaurantkjeden har slitt økonomisk i flere år.

I februar i fjor ble det kjent at kjeden hadde en gjeld på 71,5 millioner pund. Som et resultat av dette stengte selskapet 12 av sine 37 restauranter i Storbritannia. 450 personer mistet jobben.

Les også

Restaurantkonkursene øker – bransjetopper tror det vil fortsette

Til høsten ble så Jamie Oliver nødt til å bruke 13 millioner pund av sine egne penger på å holde selskapet i live. Hvorfor det gikk så dårlig med økonomien kunne han da selv ikke forstå.

I Norge er det to Jamie's Italian-restauranter, på Aker Brygge og Gardermoen. Bente Brevik i selskapet SSP Norway, som driver restauranten på Gardermoen, sier til Nettavisen at det er «business av usual» hos dem.

Her kan du lese mer om

  1. Konkurs
  2. Restaurant
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Norske Jamie Oliver-restauranter berøres ikke av britisk kollaps

  2. Første selskap til å søke om konkursbeskyttelse

  3. Åpnet 12 nye restauranter: Kraftig økte inntekter for Burger King

  4. Annonsørinnhold

  5. Umoe Restaurants vil selge TGI Fridays

  6. O'Learys skal mer enn doble antall restauranter i Norge