Posten kutter 300 stillinger

Ledelsen i Posten har igjen funnet frem sparekniven. Denne gangen er det de ansatte ved landets postkontorer som rammes.

NY STIL: Bogstadveien Postkontor har flyttet inn i nye lokaler i Hegdehaugsveien 31 i Oslo. Kontoret har nytt og moderne interiør.
  • Øyvind Henriksen
Publisert:

I gjennomsnitt skal mellom et og to årsverk fjernes fra hvert postkontor. Årsaken er ifølge en pressemelding fra Posten at kundene bruker stadig mindre tid på postkontorene.

Fra 2003 har antall besøk på landets postkontorer falt med 20 prosent. I samme periode er antall banktransaksjoner gjennomført hos Posten halvert.

Nå skal til sammen 179 postkontorer moderniseres. I 2009 ble 9 postkontorer modernisert som en del av et pilotprosjekt. I løpet av 2010 skal 65 kontorer moderniseres. De resterende vil bli modernisert i løpet av 2011 og 2012.

- Vi ber om unnskyldning for at endringene fører med seg nedbemanning, men vi vil sammen med di tillitsvalgte legge vekt på åen gjennomføring som gir minst mulig konsekvenser for den enkelte, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme sier til E24 at postkontorene bygges om for å legge til bedre rette for kundene og samtidig sørge for en mer rasjonell drift.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Legger ned 8 av 10 postkontorer

  2. 25 postkontorer legges ned innen 2022

  3. 25.000 norske kunder trues av bankkutt

  4. Stenger postkontorene – åpner post i butikk

  5. Pakketrøbbel hos Posten